BATHROOM PLANS

soap pump Menu / towels Lapuan Kankurit / hooks By Lassen / shower Tapwell / tiles Pukkila

Juuri nyt olen valtavan innostunut kylppäreidemme suunnittelusta. Ehkä siitäkin syystä, että nämä ovat ensimmäisiä tiloja sisällä, joita alamme tekemään ja suunnitelmat olisi siksikin hyvä olla valmiina jo hyvissä ajoin etukäteen. Näillä näkymin rakenteiden jälkeen ensimmäisenä remonttivuorossa on kellari,  selvimmät sävelet onkin juuri tämän tilan kohdalla.
Meille tulee kolme vessaa/kylpyhuonetta, yksi jokaiseen kerrokseen. Olen kaavaillut jokaiseen vähän erilaista tunnelmaa: kellarin uusiin tiloihin hyvin modernia ja selkeälinjaista ilmettä, keskikerroksen vessaan vähän runsaampaa vanhanajan henkeä, ja yläkerran arkikylppäriin tehokkaan siistiä, ehkä vähän graafiseenkin taittavaa fiilistä. Pidän siitä, että tiloissa vallitsee selkeästi omat tunnelmansa, jotka on valittu käyttötarkoituksen ja ympäröivien tilojen hengen mukaan. Kellaritilat saavat olla vähän rouheat ja betoniset niin kuin nyt kellarit tuppaavat yleensä olemaankin, kun taas keskikerrokseen en millään osaisi kuvitella mikrosementtiä tai kovin pelkistettyä ilmettä. Maassa maan tavalla ja talossa myös.
No mutta, kellariin olen kaavaillut vähän tuon kollaasin kaltaista tunnelmaa. Vaalea ja yksinkertainen ilme, jonka koruna toimisi nuo Tapwellin älyhienot messinkiset suihkut. Hiukan kyllä pelkään, että budjetti ei taivu kahteen tuollaiseen, joten plan b on ehkä vielä kehitettävä tämän rinnalle. Yksityiskohdissa saisi olla jotain jännää, kuten nyt vaikka nuo vilvoittelutilaan sopivat nahkaiset koukut, jollaiset minulta jo kotona löytyykin. Teenpä niistä tarkempaa juttua myöhemmin. Pyyhkeissä olen viehättynyt nyt paksujen froteepyyhkeiden sijaan ohuisiin, nopeasti kuivuviin malleihin. Rakastuin Lapuan Kankureiden Usva -sarjaan taannoisen blogiyhteistyömme myötä, täytyy hamstrata tuota sarjaa kotiin vielä enemmänkin. Ja mitäs muuta – vaaleaa pintaa ja vähän väriä, kuten vaikka kuvan khakiin taittavaa vihreää. That´s it.
Right now I´m very much into planning our bathrooms. Here´s some ideas to our basement spa: clean, modern and simple things with interesting details and subtle tones. I find that modern look with a hint of roughness fits well to the character of the basement space, instead toilet upstairs will get more soft and colourful look.
Kommentit (5)
 1. Muuttuvakotini päivi s
  15.7.2015, 20:05

  Kivoja juttuja oot valinnut. Hauskinta remontissa onki sisustaminen ja sen suunnittelu. Onneksi remontissa ei kaikkia tartte kerralla päättää, niin ko uudisrakennuksessa 😀

  1. Kiitos! Ja niinpä, suunnitteluvaihe on ehdottomasti remontissa hauskinta! Tai toki toinen kiva vaihe on myös se, kun tilat alkavat valmistua ja lopputulos näkyä… Ja joo, remontissa on usein vähän enemmän pelivaraa päätöksien suhteen…vaikka toki tilaratkaisut, putki- ja sähkövedot ja oleellisimmat pintamateriaalit on jouduttu jo tässäkin tapauksessa lyömään lukkoon.

 2. Kauniilta näyttää.
  Meillä valmistui juuri kylpyhuoneremontti ja suihkunurkkauksessa on nyt juuri tuota Pukkilan vaaleaa kuusikulmaista laattaa. Olen aivan ihastunut siihen!! Ihailen sitä joka päivä. Myös sadesuihku on osoittautunut kivaksi, vaikka jo matkan varreella (yrittäessäni säästää kaikessa) mietin sitä ihan turhakkeeksi ja ajattelin ensin jättää sen pois.
  Onnea suunnitelmille!
  Jessy

  1. Oi, kuulostaa ihanalta! Tuo laatta on omaan makuun juuri sopivan simppeli, kuusikulmio tuo kuitenkin siihen mukavan pienen yksityiskohdan. Varmasti tosi kaunis kylpyhuoneessa. 🙂 Ja joo, sadesuihkuja minäkin havittelen ainakin tuonne alakerran kylppäriin, ylhäällä voikin sitten vähän pihistää ja valita edullisemman mallin. Tuo messinkinen olisi huippu, mutta kieltämättä vähän liian hintava, täytyy nyt vielä katsoa mitä sen kanssa tehdään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *