Astiasuosikkini Swedish Grace

swedishgrace1-800

Olen ihaillut Rörstrandin klassista Swedish Grace -astiasarjaa jo pitkään. Astiasarjan korkeahkon hinnan vuoksi en ole kuitenkaan malttanut hankkia tätä kotiin, ja yksittäisten pikkukippojenkin ostelu on tuntunut vähän turhalta, kun tarve on ollut nimenomaan isommissa astioissa ja useammissa kappaleissa. Nyt sattuma puuttui peliin: tarkoituksena oli piipahtaa nopeasti ruokakaupassa, kun hetken mielijohteesta päätin kurkata sisään myös viereiseen Iittalan myymälään. Ja kappas – sieltä kakkoslaatuosaston alimmalta hyllyltä löytyi pino näitä suosikkisarjani isoja ruokalautasia hullun halvalla. Sanomattakin selvää, että pino lautasia lähti matkaan saman tien.

swedishgrace2-800 swedishgrace3-800

swedishgrace5.1-800

Astiakaappimme sisältö on koostunut aiemmin lähinnä Teema-sarjan astioista, jotka ovat olleet kovassa käytössä jo yli kymmenkunta vuotta. Yhtään Teemaa ja sen käytännöllisyyttä väheksymättä olen viime aikoina kaipaillut astiavalikoimaamme vähän vaihtelua. Teema toimii loistavasti arjessa eikä sen muoto vanhene koskaan, mutta toisinaan olisi mukava kaivaa kaapista vähän klassisempi ja ylellisempi vaihtoehto. Tässäpä on nyt juuri sellainen.

Pidän Swedish Grace -sarjan lautasten leveästä, maltillisesti koristellusta reunasta, joka tuo astioihin juurikin toivomaani ilmettä. Myös kaunis puhtaanvalkoinen väri tuntuu ihanan raikkaalta luonnonvalkoisten Teema-astioiden jälkeen. Kakkoslaatu ei näy astioissa mitenkään selkeästi; etsimällä etsien astioista saattaa löytyä pieniä kosmeettisia virheitä, mutta lasituksessa, värissä tai muodossakaan ei ole moittimista. Olen siis oikein tyytyväinen bongaukseeni.

swedishgrace6-800

Tämä löytö oli hyvä alku näiden astioiden pariin, ehkä innostun tämän myötä kasvattamaan kokoelmaani hiljalleen myös syvien ruokalautasten pariin. Saatanpa vielä kipaista hakemassa vähän täydennystä näihin mataliin lautasiinkin; kun kerran halvalla saa, kannattaisi näitä hankkia nyt koko kattauksen täydeltä. Tällaiseen klassiseen malliin voi myös hyvin sekoitella vanhoja perintöastioita, vaikkapa vanhat kuviolliset Arabiat sopisivat varmasti aika ihanasti näiden pariksi. Erilaisilla astioilla ja niiden sekoitelmilla saa kyllä luotua upeita ja mukavan vaihtelevia kattauksia, itse pidän tällaisista persoonallisista sekoituksista paljon enemmän kuin säntillisesti yhdestä sarjasta rakennetuista kokonaisuuksista.


Find of the day: Rörstrand´s Swedish Grace plates from 2nd quality shelf without any visible faults for crazy cheap price. I have been eyeing on this tableware for a long time and now I finally got some parts to myself. I love the classic shape and elegant decoration of them.

Tallenna

Kommentit (7)
 1. lukija naapurikunnasta
  22.9.2017, 20:48

  Nuo sopivatkin tyyliltään teille hienosti! Keväällä itselläni kävi samaisessa myymälässä vähän samanlainen tuuri, kun bongasin (mukamas) 2-laatuisia Ote-laseja, joiden valmistus oli lopetettu jo aiemmin. Grcic-juomalasit kun pikkuhiljaa astiakaapistani hupenevat palveltuaan jo varmaan kymmenisen vuotta, eikä niitäkään ole enää pitkään aikaan valmistettu. Itse asiassa kaikki astiani ovat tuollaisia, joita ei enää myydä 🙁

  1. Oi, tuolta voi tehdä tosiaan löytöjä. Pitäisi muistaa piipahtaa tuolla useamminkin. Ote-lasit ovat ihania, ottaisin niitä mielelläni omaankin kaappiin!

 2. Mä myös ihastuin näihin ja Stockan Hulluilta Päiviltä oli pakko tehdä hankinnat, kun sai huokeammalla hinnalla. 🙂

  Vielä varsinaiset isot syvät lautaset puuttuvat, mutta onnneksi pienemmillä syvillä lautasillakin pärjää. Sun vinkin innoittamana mietin, että pitäisikö ehkä kuitenkin käydä kurkkaamassa, löytyisikö sarjaa meillä päin Outlet-myymälästä…

  Mukavaa viikonloppua! 🙂

  1. Minäkin kävin tiirailemassa näitä tuolloin hullareilta, mutta eihän näitä ollut Turun Stockalla ollenkaan… Niinpä jäi lautaset ostamatta.

   Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa, näitä saattaa hyvinkin olla myös muualla kuin Turussa. Näiden valkoisten lautasten lisäksi kakkoslaatuisena myytiin myös mustia sarjan astioita, näissä oli enemmänkin valinnanvaraa ja vaihtoehtoja. Mm. syviä ruokalautasia oli tässä värissä.

   Mukavaa viikkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *