Blogit
Pihkala

ARTEK NEWS

kuvat Artek
Heippa ja pahoittelut pienestä radiohiljaisuudesta. Täällä on nyt monta rautaa tulessa ja tästä johtuen blogi saattaa päivittyä nyt muutaman viikon vähän hitaampaa tahtia. Pian voin kertoa teillekin, mitä jännää on luvassa; tosin saatattekin arvata jo tästä, että asuntokauppojahan täällä nyt hierotaan.
Meillä oli eilen töissä pienet Artek-kekkerit, joissa esiteltiin merkin vastikään lanseerattuja uutuuksia. Bouroullecin veljesten Kaari-sarja julkaistiin jo alkuvuodesta, ja se onkin näkynyt jo paljon medioissa. Omaan silmään sarjan kalusteissa vahvasti esillä oleva taivutettu metalli tuntuu vähän levottomalta, mutta tuo kevyt seinäkiinnitteinen pöytä on tarpeeksi yksinkertainen – ja täten oikein kaunis. Klassisen tarjoiluvaunun tumma uutuussävytys puolestaan iskee aika kovaa, tuossapa monikäyttöinen kaluste, joka taipuu niin sohvapöydäksi kuin sivutasoksikin. 
Uutuuksiin lukeutuu myös tuo valaisin, joka on itse asiassa tutun Tapio Wirkkalan lampun ympärille tehty varjostin. Lasisen varjostimen myötä valaisimen lookki muuttuu taas vähän eri suuntaan, tykkään kyllä tästä(kin) versiosta kovasti.
Ihan kivoja juttuja siis tulossa, on mukava nähdä, kuinka Artek vahvasta perinteikkyydestään huolimatta myös uusiutuu ja on mukana ajassa. Mitäs te tykkäätte näistä uutuuksista?
Some news from Artek. I especially like that new-coloured classic tea trolley and Tapio Wirkkala´s lamp with a new glass shader. Thes are simple and timeless choices indeed.

Kommentit (10)

 1. idis & interiööri

  Minun suosikki taitaa olla tuo tarjoiluvaunu, mutta lamppukin on tosi kaunis <3

  Tsemppiä ja onnea asuntokauppoihin!

  • maija

   Kiitos <3

   Minäkin tykkään tuosta vaunusta, tumma väritys on aika ovela ja tuo taas ihan uuden kulman tuohon klassikkoon.

 2. Anne

  Tykkään – hinta vain laittaa nikottelemaan 🙂

  • maija

   No näinpä, harva voi tuollaisia ostaa ihan noin vain hetken mieliteosta. Mutta toisaalta, säästökuurin lopputuloksena saa kalusteen vuosikymmeniksi eteenpäin. 🙂

 3. tunne tilat

  Artekin "heikkous" on se, että tuotteet ovat niin ajattomia ja kestäviä, että se väkisinkin näkyy uusmyynnissä. Tykkään kyllä näistä uutuuksistakin, erityisesti hyllystä.

  • maija

   No näinhan se vähän on, mutta hyvä vaan näin päin 🙂 Ovat kyllä yksiä ajattomimpia tuotteita mitä tiedän!

 4. Irmastiina Ruusukummusta

  Onnea asutokauppoihin..:)

  • maija

   Kiitos kiitos 🙂

 5. muuttuvakotini

  Artekin vaunu on ollut pitkään ostoslistalla ja ihana on kyllä tuo mustakin, mutta itelle en ehkä ostaisi…en ole niin innokas pölyjen pyyhkijä 🙁 Onko sulla Maija tietoa, onko Artekilla ollut joskus ihan valkoinen vaunu. Kerran näin sisustuslehdessä ja siitä Vepsäläiseltä kyselinki jo taannoin, mutta siellä eivät osaneet sanoa muuta, että oliko joku juhlanumero vaunu? Itelle vaan tuli mieleen, että olikohan joku maalannut sen ihan valkoiseksi? Tuo lamppu on kyllä hieno. Artekin jutut ovat kyllä kivoja ja ajattomia. Itellä odottaa kellarissa kaksi baarijakkaraa, ostettu kirpparihintaan. Ovat puun väriset ja kolhintuneet, ettei taida olla muuta mahista ko maalata ne sitten joskus.

  • maija

   Eipä mullakaan ole nyt ihan varmaa tietoa asiasta. Jossakin vaiheessa Artekin nojatuoleja ja muita isompia huonekaluja sai myös valkoisella rungolla, mutta sittemmin havaitsivat peittävyys- ja kestävyysongelmia valkoisen runkomaalin kanssa ja nykyään vaihtoehtona on näissä vain koivu tai musta. Olisikohan kokovalkoinen vaunu peräisin näiltä ajoilta? Näitä juhlavuosimallistoja on myös ilmestynyt tiuhaan tahtiin, joten saattaa hyvinkin olla, että vaunu on jotakin tällaista perua.

   Artekin tuotteet ovat kyllä ihanan ajattomia, ja pienellä vaivalla vanhojakin saa entrattua kelpo kuntoon. Tuo baarijakkaramalli on yksi suosikeistani! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *