Blogit
Pihkala

5+1 SISUSTUSHANKINTAA | BEST PURCHASES IN 2014

Nyt vuodenvaihteessa ei tullut tehtyä mitään kummempaa katsausta kuluneen vuoden tapahtumista tänne blogiin. Kaikenlaista ennätti kuitenkin tapahtua vuoden mittaan, kotikin ehti elää ja muuttua sen aikana taas hippasen erilaiseksi. 
Muutaman muun sisustusbloggaajan tavoin innostuin listaamaan viime vuoden onnistuneimpia sisustushankintoja. Tässä ne ovat, viime vuoden sisustushankintojen top viitonen sekä sokerina pohjalla yksi kategoriaan kuulumaton, mutta sitäkin ihanampi ostos:
Aloitetaan suoraan huipulta. Viime vuoden ykköshankinnan valinta tuntui äkkiseltään vaikealta, mutta hetken tuumattuani valinta oli oikeinkin selvä. Tuntuu siltä, että Swedesen Lime-pöytä olisi ollut meillä aina, mutta  itse asiassa se kannettiin kotiin vasta viime vuoden alusta, tämä seikka piti oikein vielä blogistakin tarkistaa. Sohvapöydän siro ja eleetön muoto ilahduttaa päivittäin, ja käännettävä pöytälevy tuo vaihtelua sisutukseen. Nappivalinta, josta on varmasti iloa kymmeniksi vuosiksi eteenpäinkin.
Kakkospaikka menee saunatuvan tapetille. Pahoittelut vähän suttuisesta kuvasta, en ole vieläkään ennättänyt kuvata huonetta kunnolla tänne blogiin, mutta koitan ryhdistäytyä asiassa. Tapetti muutti huoneen aivan täysin, kuinka tunnelma voikaan muuttua niin tyystin erilaiseksi. Nyt huone on paljon kotoisampi ja siellä tekee oikeasti mieli viettää aikaa. Morrisin reipas kukkatapetti vie pienelle nostalgiatripille menneeseen, tuolla ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.
Kolmantena on klassikko, Artekin Mehiläispesä-valaisin. Tuumailin uuden kattovalaisimen hankintaa jonkin aikaa ja alkuperäisistä suunnitelmistani poiketen testasin pöydän päälle tätä valaisinta – ja ihastuin. Nyt valaisinta hetken käyttäneenä olen tykästynyt kovasti sen tuomaan valoon, valokeila rajautuu juuri sopivasti pöytäpinnalle, ja seinille valaisin heittää kauniit varjot. Tämä on myös hankittu kestävyyttä silmälläpitäen, klassikolle löytyy varmasti käyttöä koko loppuelämäksi.  
Yksi mieluisimmista hankinnoista oli kierrätystavaraa. Kyseessä on tämä vanha senkki, jonka hioimme ja lakkasimme uuteen uskoon. Aluksi senkki oli makkarissa ja se on siirtynyt sittemmin alakerran oleskelutiloihin, molemmissa paikoissa se on palvellut oikein mukavasti. Minulla on tietty heikkous vanhoja tavaroita kohtaan, ne tuovat juuri sopivaa kontrastia modernien huonekalujen kohdalle. En osaisi asua kodissa, jossa ihan kaikki olisi uutta, vähän rosoa pitää aina olla mukana.
Yksi vuoden lemppariasioista oli myös nämä Finlaysonin pellavalakanat, jotka sain blogiyhteistyön merkeissä Finlaysonilta. Nämä olivat ensimmäiset pellavalakanani ja nyt en enää muissa nukkuisikaan. Ihana materiaali ja täydellinen väri, siinä ytimekkäästi perusteet hullaantumiselleni. Siinähän se kaikki tarvittava onkin.
Viisi sisustushankintaa oli siinä, mutta kirsikkana kakussa oli vielä yksi erityinen asia. Kesän alussa ostin ihkaoman Pelagoni raumalaisesta Busstop-liikkeestä ja rullaillin katuja keveästi sen jälkeen. Nyt odottelen jo kovasti kevättä ja sitä hetkeä, kun saan kaivaa pyöräni esiin varastosta. Sulat kevätkadut, täältä tullaan!
By the turn of the year I didn´t post any collage about the year 2014, but now I wanted to post my five favourite design purchases from the past year. Our coffee table was definitely the number one: it feels like it has always been here. The new wallpapers of our sauna room were also a great purchase, and so was Beehive lamp from Artek and the old chest of drawers, which we fixed up to clean and shiny. And I could´t imagine sleeping without my linen sheets from Finlayson! There was the top five of decor items, but I have to add one more thing outside this category: my dear Pelago bike. Looking forward to spring and clean streets!

Kommentit (8)

 1. Sar P

  Mää muutan teille. 😉

  • maija

   Tervetuloa! 😀

 2. Anne

  Sinulla on kyllä niin kaunis koti. Tahdon nuo lamput ja tuon senkin 😉

  • maija

   Voi kiitoksia! Tuo senkki oli kyllä paras kirppislöytö pitkään aikaan, kiitos siitä kuuluu äidilleni joka sen bongasi maailmalta 🙂

 3. Laura

  Ihania hankintoja! Mistä tuo olohuoneen mattosi olikaan? Etsinnässä olisi uusi olohuoneen matto ja omasi näyttää ihanan muhkealle!

  • maija

   Tuo olkkarin matto on Hayn Peas, mutta harmi kyllä tuo väri on hiljattain poistunut heidän valikoimistaan. Mattoa saa nyt kolmessa muussa vähän tasaisemmassa värissä, nekään eivät ole ollenkaan hullumpia! Ihanan muhkea ja pehmoinen on tuo kyllä.

 4. GIA / Coffee Table Diary

  Ihania ajattomia hankintoja! Ja tuo hurmaava pyörä on tosiaan kuin kirsikkana kakun päällä 🙂

  • maija

   Kiitos 🙂 Olen koittanut nyt jo vähän pidempään ostaa vähemmän, mutta kestävämpiä hankintoja, jotka menevät sitten monta vuosikymmentä eteenpäin. Pikkuhiljaa siinä edistytään, vaikka äkillisiä hullaantumisia saattaa vielä silloin tällöin tapahtua, ne kun saisi vielä karsittua minimiin…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *