Villit vohvelit

Yllätä ystäväsi rapeilla siskonmakkaravohveleilla ja tarjoa niiden kanssa raikasta omena-piparjuurikastiketta.

Vohveleiden ei aina tarvitse olla makeita. Kokeilin valmistaa perustaikinan sijaan gluteenittomia suolaisia siskonmakkaravohveleita. Tämä resepti löytyy myös Maku-lehden numerosta 1/2018 Perinneruokaa-palstalta.

Siskomakkaravohvelit paistuvat rapeiksi vohveliraudan välissä. Vohveleita ei kannata pinota, jotta rapeus säilyy. Parhaita nämä ovat heti kypsyttyään, joten ei kannata odotella. Vaihtoehtoisesti nämä voisi tehdä etukäteen uunipellille ja lämmittää koko satsin, kun ruokailijat ovat jo pöydässä. Vohveleiden kanssa kannattaa ehdottomasti tarjoilla raikasta omena-piparjuurikastiketta, mikä taitaa kivasti vohveleiden suolaisuutta.

Vohvelirauta on siitä hauska kapistus, että sillä voi paistaa melkeimpä mitä vain. Erilaisia vohvelireseptejä onkin näkynyt blogissa aika paljon – taitaa tuo vohvelirauta olla suosikkilaitteeni keittiössä. Näissä vohveleissa yhdistyy myös yksi suosikkiraaka-aineistani – siskonmakkarat! Niistä syntyy mielestäni paras keitto, mutta sopivat niin pataan kuin pyttipannuunkin. Edellä mainitut reseptit löytyvät sitten taas Perinneruokaa prkl-kirjasta.

Katso tästä muita vohveliraudalla valmistuvat herkuja:

Vohveleiden paistossa vuokaspray on mitä mainioin apu vohveleiden paistamisessa. Yhdellä suihkauksella voitelee vohveliraudan ylä- ja alapuolet.

Siskonmakkaravohvelit

Ainekset (6 annosta)

400 g
siskonmakkaroita
2 dl
kuohukermaa
1 kpl
kananmuna
1,5 dl
vettä
2 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
sitruunamehua
1/2 rku
lehtipersiljaa
1/2 tl
mustapippuria
Paistamiseen
2 rkl
rypsiöljyä
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Purista makkaroiden täyte kulhoon. Vatkaa sekaan ruokakerma ja muna. Yhdistä keskenään vesi, perunajauhot, leivinjauhe ja sitruunamehu. Sekoita taikinaan.

Lisää taikinaan myös hienonnettu persilja ja mustapippuri.

Paista siskonmakkaravohvelit vohveliraudalla rapeiksi. Mikäli omistat säädettävän vohveliraudan, niin käännä lämpötila 2/3 maksimilämmöstä. Voitele vohvelirauta tarvittaessa öljyllä.

Omena-piparjuurikastike

Ainekset (3 annosta)

1 kpl
omena
200 g
ranskankermaa
1 rkl
piparjuurta raastettuna
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori omena ja hienonna se pieniksi kuutioiksi.

Sekoita omenakuutioiden joukkoon ranskankerma ja raastettu piparjuuri.

Hienonna lopuksi ruohosipuli ja sekoita kastike. Tarjoa kastike siskonmakkaravohveleiden kanssa.

Kommentit (2)
  1. Kanelitytön kakkuparatiisi
    3.3.2018, 08:33

    Todella erilainen vohveliresepti! 😀

    1. perinneruokaa prkl
      6.3.2018, 18:40

      No niin on! 😀 mutta hyviä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *