Uusi suosikkikakkusi syntyy kätevästi vohveliraudalla

Äitienpäivä on taas yksi näistä mahtavista päivistä, jolloin jokapuolella on kakkuja. Tällaisena kakkuhulluna se on aivan ihana asia. Ja äitienpäivä on todella tärkeä päivä, joten miksipä sitä ei juhlistaisi kakuilla ja muilla vastaavilla. Kakkuja on niin monenlaisia, että jokaiselle äidillekin varmasti löytyy se mieluinen versio. 

Kokki halusi hieman taas kokeilla jotain uutta ja hauskaa ja idea on mitä loistavin, ainakin omasta mielestäni. Mutta toisaalta, jos puhutaan kakuista, niin minut saa innostumaan hyvinkin helposti. Tarkoituksena on nyt siis tehdä kakku vohveleista, mutta ei siis ihan tavallisista sellaisista. Vohvelit tehdään kunnon kakkutaikinasta, eikä vohvelitaikinasta, jolloin niiden pitäisi olla rapeita ja ihanan rouskuvia. Siihen kun lisää muita herkullisia kakkuelementtejä, kuten mansikat ja kermavaahdon, niin ei voisi parempaa asiaa kuvitellakaan. 

Vohvelit kakkutaikinasta

Kakkutaikinaan tulee 2 kananmunaa ja 1 dl sokeria. Ne sekoitetaan yhteen, jonka jälkeen lisätään 50 g sulaa voita joukkoon. Kuiva-ainepuolelta joukkoon lisätään 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria. Nämä kun vielä sekoitetaan joukkoon, niin kakkutaikina on valmis ja päästään itse asiaan, eli vohveleiden paistamiseen. 

Kuumenna vohvelirauta valmiiksi. Meillä se oli kohdassa 4 asteikolla 1-5, eli melkein täysillä saa olla. Voitele vohvelirauta ja kaada taikinaa raudalle. Taikina saa olla vohveliraudan syleilyssä melkein 5 minuuttia. Tässä oli vähän haasteita tuon lämmön kanssa, kun välillä rauta meinasi olla liian kuuma, mutta pienemmällä lämmöllä se oli taas liian viileä. Joten tilannetta kannattaa siis tarkkailla aktiivisesti. 

Valmis vohveli nostetaan talouspaperin päälle, mikä auttaa rapeuden saavuttamisessa. Kokkihan totesi tässä hyvin ammattitermein, että ”kakkutaikinasta tehty vohveli vaan rapistuu, kun taas vohvelitaikinasta tehty vohveli vaan löllistyy ajan mittaan”. Täydelliset kuvailut, vaikkei tosiaan ehkä ihan ne viralliset termit olleet käytössä. 

Kakun kokoaminen ja koristelu

Sillä aikaa, kun vohvelit paperin päällä ”rapistuvat”, voidaan tehdä kermavaahto valmiiksi. Vatkaa siis 2,5 dl kermaa vaahdoksi ja lisää siihen 1 tl vaniljasokeria. Kermavaahdon lisäksi koristeluun ja ”täytteeksi” tarvitaan 400 g mansikoita ja 125 g mustikoita. Lusikoi kermavaahtoa ja lisää marjoja ensimmäisen vohvelin päälle ja lisää toinen vohvelikerros. Siihen taas täytettä ja uusi vohveli päälle. Tästä saa tehdä niin korkean kuin haluaa, mutta neljällä vohvelilla tulee vielä melko hallittavissa oleva kakku. 

Kakku pitää tarjoilla käytännössä samantien tai se ”lässähtää” aika nopsaan. Tässä tuo rapeus on yksi tärkeä tekijä ja vohvelit eivät kauaa pysy rapeana kermavaahtokerroksen kanssa. Mutta kakku on todella ihana ja loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen. Rapeat vohvelit yhdessä kermavaahdon ja marjojen kanssa on voittoyhdistelmä. Kyllä tällä kelpaa äitä juhlistaa. 

Rapea kakku vohveliraudalla

Ainekset

Vohvelit
2 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
50 g
voita sulatettuna
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Koristelu/täyte
2,5 dl
vispikermaa
1 tl
vaniljasokeria
400 g
mansikoita
125 g
mustikoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita kakkutaikina sekoittamalla kananmunat ja sokeri keskenään. Lisää sula voi sekä kuiva-ainekset eli jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 

Kuumenna vohvelirauta, voitele se ja paista vohvelit. Noin 5 minuuttia on sopiva aika, mutta tarkkaile tilannetta. 

Nosta vohveli talouspaperille, jotta siitä tulee kunnolla rapea. 

Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen vaniljasokeri. 

Kokoa kakku vohveleista, kermavaahdosta sekä mansikoista ja mustikoista. 

Tarjoile samantien. 

Kommentit (1)
  1. Ihana idea vohveliraudan lisäkäyttöön, kaunis naked cake-vohvelikakku. Onneksi oli maha täynnä omaa äitienpäiväkakkua, pystyin nauttimaan kuvista ilman sylkipisaroita tabletin näytöllä. Ja eikös perinneruokaan sovi hyvin, että tätä blogia lukee minun sukuni kolmessa polvessa, kun kävin äitini kanssa lukemassa voi-postauksen. Tytär taitaa kommentoidakin juttuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *