Thaimaan matkailun kokkikoulu ja Ma-Hor pyörykät

Kaupallinen yhteistyö: Thaimaan matkailu

Muistanette varmaan, kun tässä vähän aikaa sitten löytyi blogista hauskat ja moniväriset kookosletut? Jos ette, niin tuosta kookoslettujen kohdalta kun klikkaa, niin pääsee niitä katsomaan. Ne olivat osa yhteistyötä Thaimaan matkailun kanssa ja liittyipä siihen postaukseen kilpailu, josta voittajat pääsivät osallitumaan kokkikouluun. Tuo kokkikoulu oli viime viikolla ja tässä hieman tunnelmia sieltä. 

Itse kokkikoulu oli todella hauska tilaisuus. Meitä oli siellä muutama bloggaaja sekä kilpailun voittajat aveceineen. Niin ja Thaimaan matkailun edustajia ja Thaimaan suurlähettilästä lukuunottamatta. Osallistujat jaettiin ryhmiin, joissa sitten kokkailtiin Ian Kittichain opastuksella. Tässä ei siis itse tarvinnut olla huippukokki, vaikka johtajana sellainen toimikin. 

Neljän hengen ryhmissä sitten käytiin reseptien kimppuun ja vaikutti siltä, että jokaisessa ryhmässä kaikki pääsivät myös osallistumaan. Siinä oli hauska ruuanlaiton yhteydessä tutustua myös omaan ryhmäänsä, sillä myöskään tahti ei ollut liian kova vaan kaikki pysyivät hyvin mukana. Ja jos olisikin jotain vaikeuksia tullut, niin järjestäjien puolelta oli koko ajan joku tarkkailemassa tilannetta ja auttamassa tarvittaessa. Kun aina olisikin kokkailu näin helppoa. 

Pääsihän se kilpailuviettikin vähän esille ryhmillä, kun tuomaristo valitsi kaikkien valmistamista annoksista ne parhaat illan päätteeksi. Kyllä sitä kummasti lähtee ihan uusi vaihde päälle, kun voi jotakin voittaa. 🙂 Illan loppupuolella pääsimme myös nauttimaan Ianin ja hänen tiiminsä taidonnäytteitä ja ne veivät täysin kielen mennessään. Niin hyviä ruokia. Eipä se sinänsä yllätys ole jos kerran ruokia on kokkaamassa alueelta kotoisin oleva huippukokki. Se on vaikea valinta jos pitäisi sanoa mikä oli parasta… herkulliset alkupalat (joihin löytyy Mikan tekemänä versiona Ian Kittichainohje tuolta alhaalta), upean mausteinen keitto vaiko viehättävä jälkiruoka. Koko iltaan oli panostettu paljon ja se näkyi ja maistui. 

Tästä heräsi taas matkakuume ja tuohon thaimaalaiseen ruokakulttuuriin olisi upea päästä tutustumaan ihan kohteessa itsessään. Se vaikuttaa niin värikkäältä, monivivahteiselta ja vaan niin käsittämättömän hyvältä. 

Illasta teki oikein arvokkaan se, että Thaimaan suurlähettiläs tosiaan oli myös mukana ja pääsi kertomaan kotimaansa kulttuurista. Tämä tietysti välittyi kaikkein parhaiten nautitusta illallisesta, joka oli todellakin kuin pala Thaimaata. 

Thaimaalaiset Ma-Hor pyörykät

Ainekset

Pyörykät
1 rkl
öljyä
2 kpl
valkosipulin kynsiä
0,5 tl
mustapippuria
150 g
sian jauhelihaa
150 g
katkarapuja (pakaste) (hienonnettuna)
2 rkl
kalakastiketta
0,5 dl
kookossokeria
2 rkl
sokeria
0,5 dl
suolapähkinöitä (hienonnettuna)
0,5 dl
vettä
Lisäksi
0,5 kpl
ananas, tuore, punnittu kuorineen
Koristeet
0
tuoretta korianteria
0
chilipippuri
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mustapippuri.

Lisää pannulle sianjauheliha ja hienonnetut katkaravut ja freesaa ne. Lisää kalakastike, sokerit ja hienonnetut pähkinät pannulle. 

Lorauta mukaan vesi, sekoittele ja anna massan poreilla, kunnes se on hieman tahmeaa. Nosta pannu pois levyltä jäähtymään. 

Kuori ananas ja jaa se pitkittäin neljään osaan. Leikkaa keskustaa pois ja siivuta noin sentin paksuisiksi siivuiksi. 

Tee pyörykkämassasta ananassiivuille sopivia pyöryköitä.

Koristele korianterinlehdillä ja chilistä leikatuilla ohuilla nauhoilla.

Kommentit (9)
  1. sari kalliomäki
    5.11.2015, 16:07

    No matkakuumehan tästä tulee ihan väistämättä 🙂 ja inspiroituminen ihan uuteen ruoka-alueeseen.

  2. Tiina Garvey
    5.11.2015, 17:57

    Matkakuume nousi täälläkin! Oli kyllä ihan mahtava ilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *