Täytetyt pannusämpylät herkullisella dipillä

Kaupallinen yhteistyö: Arla Apetina

Pannusämpylä on mitä parhain herkku illanistujaisiin. Repäise pala pinaatilla ja fetalla täytettyä sämpylää ja dippaa sitä tomaattiseen kastikkeeseen.

Juuri tälläisistä ruuasta pidän, jossa kaikki kypsyy yhdessä astiassa uunin lämmössä. Reseptissä käytin Arla Apetina Garlic & Herbs juustokuutioita öljyssä. Hyödynsin myös öljyn tähän reseptiin miltein kokonaan, se antaa sämpylätaikinaan mukavan vivahteen valkosipulia ja yrttien syvyyttä.

Ensimmäiseksi valmistetaan sämpylöiden taikina, joka saa kohota vähintään puolisen tuntia. Valmistin taikinan jo edellisenä päivänä kylmään veteen, jolloin hiiva ei aktivoidu heti ja jätin taikinan jääkaappiin tekeytymään yön yli. Näin taikina saa ehkä hieman voimakkaamman maun, mutta hyviä tulee myös nopealla kohottamisella.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi, siis jotain 30 x 40 cm kokoiseksi. Päälle ripotellaan tuoreet pinaatinlehdet ja noin puolet juustokuutioista. Rullataan ja jaetaan kahdeksaan osaan. Kannattaa käyttää apuna runsaasti jauhoja, sillä taikina on melko löysää. Voitele pannu vielä öljyllä ennen sämpylöiden asettelua pannun reunoille. Sämpylöiden himan kohottua liinan alla pannun keskelle kaadetaan tomaattimurska. Päälle ripotellaan vielä hienonnettu punasipuli ja loput juustokuutioista.

Valmiin pannun pitäisi näyttää kutakuinkin tälläiseltä ennen uuniin menoa. Lopuksi sämpylöiden pinnat kannattaa vielä voidella, niin loppu tulos on nätimpi. Pannu saa olla uunissa noin 35-40 minuuttia 200-asteisessa uunissa.  Voit tehdä pannun jo hyvissä ajoin odottamaan vieraita ja laittaa sen uuniin, kun vieraat saapuvat.

Oletko muuten huomannut, että Arla Apetina juustojen kaikki pakkaukset ovat uudistuneet? Kyseessä on kuitenkin samat tutut juustot kuin aikaisemmin.

Pannusämpylät dipillä

Ainekset

Sämpylät
3 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
6-7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
Apetina Garlic & Herbs juustokuutioiden öljyä
1/2 purkkia
Apetina Garlic & Herbs juustokuutioita
50 g
pinaattia
1 kpl
kananmuna voiteluun
Dippi
400 g
valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 kpl
punasipuli
1/2 purkkia
Apetina Garlic & Herbs juustokuutioita
1 rkl
hienonnettua rosmariinia

Tee näin:

Valmista taikina sekoittamalla kuivahiiva 42 asteiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähän kerrallaan vaivaten. Alusta taikina juustokuutioden marinointiöljyllä. Anna kohota noin 30-60 minuuttia.

Kaulitse taikina jauhojen avulla 30x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle puolet juustokuutioista hieman murentaen sekä pinaatinlehdet.  Rullaa taikina pötköksi ja jaa kahdeksaan osaan.

Voitele pannu tilkalla öljyä (purkista). Asettele sämpyläpalat pannun reunoille ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele sämpylöiden pinta.

Kaada pannun keskelle purkki valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Hienonna sipuli ja ripottele se tomaattimurskan päälle. Lisää loput juustokuutiot ja hienonna päälle vielä hieman tuoretta rosmariinia.

Paista sämpyläpannua 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Nosta pannu pöydälle ja nauti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *