Täyteläinen parsapiirakka

Tästä parsapiirakka ei enää parane! Pohjalla sitruuna-vuohenjuustokastike, jonka päälle pinotaan parsat. Piirakka viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla ja löysäksi keitetyillä kananmunilla.

Tämä parsapiirakka valmistuu helposti valmiista lehtitaikinalevystä. Esipaistetulle pohjalle valmistetaan kastike soseuttamalla vuohenjuusto ja sitruunamehu keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella. Kastikkeen pitää olla helposti levitettävää, joten sitruunamehua voi käyttää hieman reippaammin, kuin ohjeessa sanotaan. Vaihtoehtoisesti sitä voi jatkaa vedellä, mutta sitruunan hapokkuus toimii loistavasti tässä piirakassa.

Lopuksi päälle lisätään vielä hieman ilmakuivattua kinkkua ja kypsennystä jatketaan kymmenisen minuuttia, jotta kinkku saa mukavan rapsakan pinnan. Tällä välin ehtiikin keittämään kananmunat, jotka viimeistelevät piirakan vastustamattomaksi. 

Parsapiirakka

Ainekset (6 annosta)

600 g
iso lehtitaikinalevy
1
muna voiteluun
2-3 rkl
siemensekoitusta
500 g
parsaa
100 g
ilmakuivattua kinkkua
3
kananmunaa (keitettynä)
1 dl
rucolanversoja
Tahna
200 g
vuohenjuustoa
2-3 rkl
sitruunamehua
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Ota lehtitaikina sulamaan leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa sivuihin viillot 1 cm päähän reunoista melkein pohjaan asti. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunoille siemensekoitusta. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 min.

Hienonna vuohenjuusto ja soseuta se sitruunamehun kanssa. Leivitä esipaistetun pohjan päälle.

Poista parsoista kuivat varret ja lisää ne piirakan päälle. Jatka paistamista 20 minuuttia. Lisää lopuksi piirakan päälle ilmakuivattu kinkku ja jatka paistamista vielä 10 min.

Keitä kananmunat löysäksi 5 minuuttia ja viipaloi ne valmiin piirakan päälle. Koristele piirakka halutessasi rucolanversiolla.

ruoka suolaiset-piirakat parsa paasiaisruoka
Kommentit (3)
  1. Voisko ton vuohenjuuston korvata jollakin. Ei olla niin kauheen suuria vuohenjuuston ystäviä. Muutoin resepti vaikuttaa hyvältä.

  2. Piirakan päälle lisätään parsojen kuivat varret 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *