Blogit
Perinneruokaa prkl

Savustaen kesään

Niinhän siinä kävi, että aiemmin tehty yhteistyö Sinituotteen kanssa (käy katsomassa juttu savustetuista ahvenleivistä täältä!) SAVU-savustuspusseihin liittyen aiheutti savustusinnokkuutta enemmänkin. Eikä mitenkään huono juttu, sillä monet savustetut ruuat ovat todellisia herkkuja. Yhteistyön tiimoilta meillä oli vielä muutama pussi käytettävänä ja se sopi täydellisesti viikonloppuun ystävien kanssa. Tiedossa oli siis kunnon syömingit. 

Tällä kertaa tuli kokeiltua kaikkia kolmea käytettävissämme ollut pussityyppiä, kun edellinen blogipostaus keskittyi noihin leppälastupusseihin. Lohenpalanen sujahti leppälastupussiin, pekoniin käärityt grillimakkarat (ja kun grillimakkarasta puhutaan, niin sen on oltava kunnon ”jauhomakkaraa”. Sitä ei voita mikään.) hickory-pussiin ja kokonaiset, joskin pienet, paprikat kasvispussiin. Siinä on oikeastaan jo kokonainen ateria kasassa, mutta lisää kasviksia voi vaikka grillata seuraksi. 

Lopputuloksen näette ylläolevassa kuvassa. Täydellinen ja rento kesäateria. Nämä ovat kaikki sen verran yksinkertaisia, että reseptiä ei mihinkään tarvi. Mutta tarkoituksena onkin ehkä osoittaa se, kuinka herkullisen savustetun aterian saa aikaiseksi ihan normaalin leivinuunin avulla. Maha alkaa kurnia taas ihan vain tämän kuvan näkemisestä. Asiaa ei myöskään auta se, että käväisi lukaisemassa Joonaksen postauksen hickorysavustetusta häränniskasta. Jotenkin tuo hickorysavustus varsinkin saa veden kielelle. 

Mitä kaikkea te muuten olette savustaneet? Onko sekaan mahtunut jotain vähän eksoottisempaakin kokeilua?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *