Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Salaattiviikko osa 2: Veriappelsiini-fetasalaatti

Veriappelsiinit ovat taas täällä. Paljon c-vitamiinia sisältävät veriappelsiinit maistuvat superhyviltä ja sopivat erilaisiin salaatteihin.

Tämän päivän salaatti on superhelppo ja niin raikas – ah! Pääosassa salaattia on veriappelsiinit, joita tulee syötyä nyt niin kauan, kuin sesonkia riittää. Harmi, ettei näitä saa ympäri vuoden. Kaupoista löytyy ainakin kahta erilaista lajiketta Taroccoa ja Moroa. Moro on näistä se tummanpunainen versio, mutta maultaan ne ovat aika lähellä toisiaan. Keltaisempi Tarocco on ehkä hieman makeampi ja se sisältää myös eniten c-vitamiinia. Katso myös herkullisen veriappelsiinivispipuuron ohje viime vuodelta.

Salaatin pohjalle valitsin maukkaan vuonankaalin, joka on kauniin ulkonäkönsä ansiosta myös silmänruokaa. Päälle viipaloidaan kuoritut veriappelsiinit ja vähän punasipulia. Päälle hyvää fetajuustoa ja salaatti on kastiketta vaille valmis. Raikas jogurttikastike täydentää kokonaisuutta.

Tulossa/menossa tällä viikolla:

Veriappelsiini-fetasalaatti

Ainekset
( 2 Annosta )

4 kpl
veriappelsiineja
100 g
vuonankaalia
100 g
fetajuustoa
1/2 kpl
punasipulia (pieni)
2 rkl
pinjansiemeniä
Kastike
1 dl
jogurttia
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa veriappelsiinien kannat pois ja poista loput kuorista terävällä veitsellä. Viipaloi kuoritut veriappelsiinit.

Huuhdo vuonankaali tarvittaessa ja asettele lautaselle. Nosta päälle veriappelsiiniviipaleet. Kuori punasipuli ja viipaloi päälle.

Murustele salaatin päälle fetajuustoa ja pinjansiemeniä.

Valmista kastike sekoittamalla jogurttiin mustapippuri ja ripaus suolaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *