Salaattiviikko osa 1: Lämminsavulohi-ohrasalaatti

Salaatit on kevyitä ja sopivat moneen tilanteeseen. Korianterilla ja limemehulla marinoitu täysjyväohra on maukas pohja herkulliselle lämminsavulohelle.

Tänään alkaa viikon kestävä sarja erilaisia nopeasti valmistuvia salaatteja. Yhteensä näitä tulee ainakin neljä näin alkuun. Katsotaan sitten myöhemmin teenkö vielä uuden salaattiviikon, jos nämä herättävät tarpeeksi kiinnostusta. Ainakin näin tammikuussa salaatit sopivat varmasti monen ruokavalioon, kuten myös omaani. Aiemmassa postauksessa listasin 15 kevyttä arkiruokaa ja huomasin, että salaattien osuus blogissani on yllättävän vähäinen. Tämä viikko siis saakin korjata tätä tilannetta.

Ensimmäisenä vuorossa on lämminsavulohisalaatti, jonka pohjana toimii marinoitu ohra. Keitetty ja marinoitu täysjyväohra on loistava lisäke ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla myös muiden salaattien perustaksi ja muissa ruoissa tavallisen riisin sijaan. Torinon Täysjyväohra on helppo nopean kahdeksan minuutin kypsymisen ansiosta.

Korianteria tässä salaatissa on paljon, sillä se on lempiyrttini. Mikäli korianteri ei maistu, niin sen voi vaihtaa helposti esimerkiksi lehtipersiljaan tai kirveliin.

Tulossa tällä viikolla:

  • Veriappelsiini-fetasalaatti
  • Vihreä texmex-salaatti jälkiuunilastuilla
  • Punakaali-porkkanasalaatti

Lämminsavulohi-ohrasalaatti

Ainekset (2 annosta)

1 dl
täysjyväohraa
1/2 prk
korianteria
2 tl
limemehua
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
mustapippuria
150 g
salaattisekoitusta
300 g
lämminsavulohta
2 kpl
kananmunaa
1/2 prk
korianteria
Kastike
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
mustapippuria
2 rkl
punaviinietikkaa
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää ohran joukkoon hienonnettu korianteri, limemehu, oliiviöjy ja mustapippuri. Anna marinoitua hetki.

Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja laita ne jääkylmään veteen. Kuori ja viipaloi neljään osaan.

Kokoa salaatti lisäämalla pohjalla hieman salaattisekoitusta ja sitten marinoitu ohra. Paloittele lämminsavulohta hieman ja lisää salaattiin. Lisää kananmunalohkot ja loput korianterista.

Valmista kastike sekoittamalla oliiviöljy, mustapippuri ja punaviinietikka keskenään.

Kommentit (2)
  1. Oi, vaikuttaa herkulliselle! Josta mieskin voisi tykätä. Kokeiluun 😊

    1. perinneruokaa prkl
      18.1.2018, 09:18

      Oli herkkua! Kannattaa seurailla tällä viikolla blogia, sillä salaatteja on tulossa lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *