Sadonkorjuumuffinssit

Porkkana- ja omenakakun makuiset sadonkorjuumuffinssit saavaat päälleen tuorejuustokuorrutteen. Karamellisoidut omenaviipaleet ja kirpsakat puolukat tekevät näistä juhlavan leivonnaisen.

sadonkorjuumuffinssit

Nämä muffinssit ovat täynnä syksyistä makua. Taikina valmistuu samaan tapaan kuin porkkanakakku, mutta sitä mehevöitetään entisestään omenaraasteella. Muffinssit saavat päälleen myös porkkanakakusta tutun tuorejuustokuorrutteen.

Koristeeksi valmistin karamellisoituja omenalastuja, joiden keskelle jää kaunis tähtikuvio siemenkodasta. Omenat viipaloidaan erittäin ohuiksi siivuiksi ja siivut kastellaan molemmin puolin sokerissa. Viipaleet asetellaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan miedolla lämmöllä rapsakoiksi. Lopuksi muffinssien pinnalle ripotellaan puolukoita, jotka antavat niille pientä raikkautta.

Näillä sadonkorjuumuffinsseilla kelpaa ottaa syksyn vastaan!

Sadonkorjuumuffinssit

Ainekset (10 annosta)

100 g
voita
1,5 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl
hienoksi raastettua omenaa
2,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
inkivääriä
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa
Kuorrute
200 g
tuorejuuustoa
1/2 dl
tomusokeria
Koristeeksi
2
pientä omenaa
3 rkl
sokeria
1/2 dl
puolukoita
55 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkana- ja omenaraaste.

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinan joukkoon, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina 10 isoon muffinssivuokaan.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15-17 min. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Kuorruta muffinssit lusikalla tai pursotinpussin avulla.

Valmista muffinssien koristeeksi upeat karamellisoidut omenaviipaleet. Leikkaa omenat juustohöylällä tai mandolinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (1 mm). Mitä ohuempia viipaleista saat, sitä nopeammin ne kypsyvät.

Kaada sokeri lautaselle ja painele omenaviipaleet siinä molemmin puolin. Nosta sokeroidut viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paista viipaleita 150-asteisessa kiertoilmauunissa tai 175-asteisessa tavallisessa uunissa ensin 15 minuuttia ja sitten käännä viipaleet. Jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia. Viipaleet ovat valmiit, kun ne ovat hieman kovia. Tarkkaile kypsennystä loppuvaiheessa, sillä viipaleet tummuvat helposti liikaa.

ruoka leivonnaiset omenat
Kommentit (2)
  1. Muffinssilla tarkoittanette muffinia? Kannattaa katsoa englannin sanakirjasta kohdasta “muffin”, monikossa muffins. Suomen muffinssi on tuplamonikko 🙂

  2. .. tarkoitin tietysti että muffinssit on tuplamonikko ..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *