Runebergin vuokakakku

Runebergintorttu on tänä vuonna helppo vuokakakku. Kakun mehevöittää herkullinen tuorejuustokuorrute. Runebergin vuokakakku viimeistellään vadelmahillolla, pakastevadelmilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

runebergin vuokakakku

Tässäpä helppo tapa valmistaa runebergintorttu. Runebergin vuokakakku syntyy pienellä vaivalla, sillä se tehdään uunivuokaan, josta se myös tarjoillaan. Kakkupohjana on melko perinteinen versio runeberintortusta, eli taikinasta löytyy siis piparkakkumuruja ja mantelijauhetta, jotka tekevät torttuun juuri sen oikean rakenteen. Kakkupohjaan upotetaan myös pakastevadelmia, jotka pitävät pohjan mukavan mehukkaana, eikä erillistä kostutusta näin tarvita. Toki kakku voisi olla vieläkin herkullisempi punssikostutuksella!

Kakku kuorrutetaan tomusokerilla maustetulla tuorejuustolla, joka tekee tästä erittäin hyvän makuisen ja mehukkaan – jopa hieman juustokakkumaisen. Tuorejuustokuorrutteen pinnalle lisätään vielä vadelmahilloa, pakastevadelmia ja paahdettuja mantelilastuja.

Kokonaisuus on erittäin herkullinen. Tätä kannattaa kokeilla ehdottomasti! Tutustu myös muihin runebergintortun muotoihin. 

runebergin vuokakakku

Ainekset

150 g
voita tai margariinia
1,5 dl
sokeria
3
munaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
piparkakkuja murskattuna (50 g)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1/4 tl
karvasmanteliöljyä
200 g
pakastevadelmia
Kuorrute
200 g
tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
1–2 dl
vadelmahilloa
1/2 dl
mantelilastuja

Tee näin:

Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, piparinmurut, leivinjauhe ja kardemumma.

Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen ja vaahdota tasaiseksi.

Lisää jauhoseos ja sekoita sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Mausta halutessasi karvasmantelilla. Kaada taikina voideltuun uunivuokaa n. 20 x 30 cm. Ripottele pinnalle puolet jäisistä vadelmista ja säästä loput koristeluun.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kakun päälle. Levitä vadelmahilloa kakun päälle ja lisää loput vadelmista. Viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla.

ruoka kakut leivonta leivonnaiset
Kommentit (1)
  1. segredo de cleópatra heitor rocha
    19.4.2023, 23:17

    Your site is very good, I liked the information. Grateful. 18619247

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *