Runebergin vohvelit

Runebergintortulta maistuvat vohvelit muuttuvat rapeiksi tötteriksi jäähtyessään. Täytä tötteröt tuorejuustolla maustetulla kermavaahdolla ja vadelmahillolla.

Runebergin päivä lähenee ja taas on aika kokeilla jotain uutta tortun muotoa. Runebergintorttu vääntyy yllättävän hyväksi vohveliksi, joka on jäähtyessään rouskuvan rapea. Oikeastaan näiden onnistuminen ensimmäisellä yrittämällä hieman yllätti, sillä ne pysyivät loistavasti kasassa. Vohvelit pitää rullata heti kuumina tötterön muotoon ja laittaa lasiin tai mukiin jäähtymään. Pyöräytin vielä ohuen nauhan alumiinifoliota ympärille, jotta ne pysyvät varmasti kasassa. Muutaman minuutin päästä tötteröt ovat jäähtyneet ja ovat valmiita täytettäväksi.

Täytteeksi vaahdotin kuohukermaa ja lisäsin joukkoon hieman tuorejuustoa sekä tomusokeria. Tästä syntyi hieman löysä massa, joten lisäsin vielä ruokalusikallisen limemehua, joka korjaa tilanteen. Kymmenisen minuutin kuluttua täyte oli jämähtänyt jääkaapissa sopivan paksuksi täyttämistä varten. Päälle vielä hieman vadelmahilloa ja ah, niin hyvät runeberginvohvelit ovat valmiit!

Lisää runebergintorttuja!

Runebergin vohvelit

Ainekset (4 annosta)

2 kpl
kananmunia
1 dl
fariinisokeria
50 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
mantelijauhoa
1/2 dl
murskattuja pipareita
1/4 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Täyte
2 dl
kuohukermaa
100 g
tuorejuustoa
2 rkl
tomusokeria
1 rkl
limemehua
4 rkl
vadelmahilloa
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Valmista taikina sekoittamalla kananmunat ja fariinisokeri keskenään. Lisää sulatettu voi. Sekoita loput ainekset sekaisin toissa kulhossa ja yhdistä märkiin aineksiin.

Paista taikinasta neljä vohvelia vohveliraudalla. Mikäli vohvelirautasi on säädettävää mallia, niin aseta se voimakkuudelle n. 3,5, jos maksimi lämptila on 5.

Kääri valmis vohveli tötteröksi ja aseta juomalasiin jäähtymään. Voit pyöräyttää pienen folionauhan ympärille, jos juomalasi ei ole tarpeeksi kapeaa mallia. Vohvelit ovat jäähtyessään rapeita.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää lopuksi limemehua, jotta massasta tulee paksua. Anna asettua jääkaapissa noin puolisen tuntia.

Täytä tötteröt vaahdolla ja vadelmahillolla.

 

Kommentit (11)
  1. Juodaanko voi kokkauksen yhteydessä vai mitä sille tehdään?

    1. perinneruokaa prkl
      28.1.2018, 18:49

      Heh! Lisäsin sen nyt tuonne reseptiin. Oli jäänyt epähuomiossa pois 🙂

  2. Onko mantelijauho sama kuin mantelijauhe vai onko olemassa jauho erikseen ?

    1. perinneruokaa prkl
      2.2.2018, 00:41

      Moikka! Samaa ainetta ne kai on. Sallisen mantelijauhe on mielestäni kaikista hienojakoisinta, joten se toimii tässä parhaiten 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *