Runebergin pallerot

Gluteenittomat runebergin tortun makuiset pallerot syntyvät hetkessä ilman uunia. Pyörittele massasta muotoillut pallerot vadelmajauheessa ja koristele lopuksi sokerikuorrutteella.
Runebergin tortun maku, mutta aivan erilainen muoto. Kaiken lisäksi nämä syntyvät helposti ilman uunia ja ovat luontaisesti gluteenittomia. Nämä pallerot koostuvat pääasiassa kaurahiutaleista, joiden sekaan lisätään hieman mantelijauhetta, piparkakkumaustetta, kardemummaa ja tietysti punssia. Näillä elementeillä päästään jo aika lähelle runebergin tortun makua. Sulatetttu voi sitoo massan, josta on helppo pyöritellä pieniä palleroita, jotka niin edelleen pyöritellään kirpsakassa vadelmajauheessa. Pallerot voisi jo jättää tähän vaiheeseen, mutta halusin tehdä pinnalle sokerikuorrutteella muutamat raidat.

Runebergin pallerot

Ainekset (16 annosta)

100 g
voita
2 rkl
punssia
1 dl
tomusokeria
4 dl
kaurahiutaleita
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1/2 tl
kardemummaa
Lisäksi
15 g
pakastekuivattua vadelmaa
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sulata voi ja sekoita sen joukkoon punssi.

Sekoita keskenään kaikki kuivat ainekset ja kaada niiden joukkoon punssilla maustettu voi. Sekoita hyvin ja nosta massa hetkeksi jääkaappiin.

Tee massasta pötkö ja jaa se 16 osaan. Pyörittele palloiksi.

Jauha pakastekuivattu vadelma teho- tai sauvasekoittimella hienoksi jauheeksi. Pyörittele pallot jauheessa.

Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Koristele pallerot lopuksi sokerikuorrutteella. Säilytä jääkaapissa.

ruoka makeat-leivonnaiset leivonta keksit-ja-pikkuleivat
Kommentit (2)
  1. Palleroista tuli upeita, mutta maku ei valitettavasti vakuuta 😐

    1. perinneruokaa prkl
      3.2.2019, 19:29

      Maistoin seuraavana päivänä jääkaappissa säilytettyjä palleroita, ne eivätkään olleet niin hyvin kylmänä. Kannattaa siis ottaa lämpimään ennen tarjoilua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *