Puolukkavispipuuro

Kuohkean samettinen vispipuuro on monen paikan herkku! Se maistuu aamupalana, jälkiruokana sekä iltapalana. Klassikko syntyy puolukoista, jotka ovat juuri nyt parhaimmillaan.

puolukkavispipuuro

Juuri kuohkeaksi vatkattu vispipuuro on parasta heti syötynä, jolloin se on samettisen pehmeää. Seuraavana päivänä se on jo hieman kiinteämpää, mutta maistuu yhä. Vispipuuron kanssa pitää olla ehdottomasti myös kylmää maitoa, joko lasissa tai puuron sekaan kaadettuna.

Klassinen vispipuuro valmistetaan yleensä puolukoista, mutta se onnistuu myös lähes kaikista muista marjoista. Yksi suosikeistani on mustaherukkavispipuuro, jonka maku on puolukkaa lempeämpi ja väri astetta intensiivisempi!

Käytä tuoreita tai pakastettuja marjoja. Mikäli käytät pakastettuja marjoja, niin sokeria kannattaa lisätä hieman enemmän (n. 1/2 dl). Pakastetut marjat ovat yleensä maultaan hapokkaampia.

Hyvin jäähdytetty puuro vaahdotetaan sähkövatkaimella. Kulhoa kannattaa pitää hieman kallellaan ja päästää ilmaa vispilöiden väliin mahdollisimman paljon. Näin saat lopputuloksesta mahdollisimman kuohkean. Paras väline on yleiskone, jos sellainen kaapista löytyy. Voit unohtaa puuron vatkautumaan yleiskoneen kulhoon rauhassa, koska vispipuuroa on oikeastaan vaikea vatkata liikaa. Itse ainakin pidän niin kuohkeasta puurosta kuin mahdollista.

vispipuuro

Puolukkavispipuuro

Ainekset (8 annosta)

1 L
vettä
200 g
puolukoita (3–4 dl)
1 dl
sokeria
1,5 dl
mannasuurimoita
1/4 tl
suolaa
20 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 10 min

Tee näin:

Kiehauta kattilassa vesi, puolukat ja sokeri. Vatkaa joukkoon mannasuurimot ja anna puuron hautua keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Mausta puuro suolalla. Jäähdytä kylmässä vesialtaassa. Vatkaa jäähtynyt puuro yleiskoneella tai sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Nauti puolukkavispipuuro kylmän maidon kanssa.

ruoka puurot aamupalat jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *