Perinneruokaa matkailee: New York

Ison  omenan valloitus on alkanut. Tähän mennessä sen voi tiivistää hyvin yhteen lauseeseen: ”Miksi mä syön vieläkin?!”, joka viittaa siihen, että New York olisi viemässä voiton tämän päivän ruokataistossa. Manhattanilla siis riittää vilinää ja vilskettä muutenkin ja illan koittaessa koko kaupunki muuttaa loisteliaaksi valoteokseksi. Päivällä auringonpaisteessa on mukava paistatella ja kierrellä katsellen ja ihmetellen. Väkeä piisaa ja joka puolelta kuulee ties mitä kieltä milloinkin.

Ruoka on erittäin tärkeä osa New Yorkia ja sitä on tarjolla jos jonkinlaisessa muodossa; Michelin-tähtiä saaneista ravintoloista aina katukioskeihin. Niin ja tietysti niitä kuppiloita ja ravintoloita, joita jokainen voi tunnistaa eri televisiosarjoista. Halutessaan ruokaan voi täällä käyttää sievoisen summan rahaa, mutta ihan kaikkein tunnetuimmmillakin alueilla voi saada edullisesti vatsansa täyteen. Hyvänä esimerkkinä tästä voi mainita eilisen lounaspaikkamme, joka on aivan Times Squaren vieressä ja jossa hintaa juomineen ja tippeineen lihapullapasta-annokselle tuli vain maksimissaan 13 euroa henkeä kohden. Jos siis New Yorkissa on, niin nokka kohti 44th Streetiä 7th ja 8th Avenuen väliltä ja Carmine’s Family Style Italian restaurant suunnaksi. Annokset kannattaa jakaa ja nälkä ei jää.

Niin ja ne juustokakut. Niitä saa kyllä todellakin monesta paikasta ja ehkäpä parhaimmat kuulemma löytyvät Junior’s Most Fabulous Cheesecake & Desserts -ravintolasta. Nimikin jo kuvailee paikkaa hyvin eikä kyllä käy kieltäminen, etteivätkö nuo juustokakut olisi aivan taivaallisia. Pakko todennäköisesti palata takaisin tuonne, sillä yhdellä kerralla ei nyt kuitenkaan kovin montaa kakkua pysty maistamaan. Annoskoot ovat nimittäin taas sellaiset, että hotellille onkin helppo vain pyöriä takaisin. Kyseinen paikka löytyy 45th Streetiltä noiden samaisten 7th ja 8th Avenuen välistä.

Mutta nyt takaisin kaupungille ja etsimään lisää ruokaa! Alla vielä vähän yleistä hälinää sieltä täältä.

Central Park on paikallisille mieluisa paikka viettää aikaa ystävien kanssa. Puistossa onkin mukava käydä vaikkapa piknikillä.

Hyvä ohjenuora amerikkalaiselle ruokakulttuurille lienee se, että kaiken voi uppopaistaa rasvassa. Sinne hulahtivat myös kampasimpukat, katkaravut ja meriantura.

World Trade Center ja Ground Zero -muistomerkki ovat todella vaikuttavia.

Applebee’s ravintolassa jotkut annoksista ovat ihan Painonvartijoiden tunnuksella merkittyjä. Niin ja kalorit ovat myös useissa paikoissa merkattuina. Ehkä siinä on vähän sama tarkoitus kuin tupakka-askien varoitusteksteissä.

East Village on varsinainen eri kansallisuuksien ja kulttuurien sulatusuuni.

Grillattu juustovoileipä pekonilla. Niin, käyhän sekin ravintolaruuasta. Herkullista toki.

Laskeutuva aurinko tekee kaupungista käsittämättömän kauniin. Kaunishan se on toki jo entuudestaankin.

Illalla voi vielä napata vaikka hodarin kaupungilla käyskennellessä. Paahdetuttuja pähkinöitä tarjoavat kojut ja muut vastaavat kuuluvat myös katukuvaan.

”Kaupunki joka ei koskaan nuku” -kuvaus pitää kyllä hyvin paikkansa New Yorkista puhuttaessa. Kaduilla on liikennettä ympäri vuorokauden vaikka ruuhkat eivät ihan öiseen aikaan ajoitukaan.

Näkymä hotellihuoneesta. Jos majoitusta etsii niin Row NYC hotelli on täydellisellä paikalla, parin korttelin päässä Times Squarelta.

Brooklyn se siellä kuikuilee joen toisella puolella.

Kommentit (3)
  1. Brooklyn! <3 ja ihana, ihana New York! aloin heti laskemaan päiviä omaan reissuun, tuli todella paha matkakuume näistä kuvista. Muistan myös elävästi nuo ruokaannoksien koot, huh huh. Onneksi New Yorkissa tulee käveltyä aina niin paljon että täytyy myös tankata asianmukaisesti!

    Mahtavaa reissua!!

  2. Voi, minullekin tuli kauhea NYC-ikävä. Ehkä vuodenvaihteessa… Ihanaa reissua teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *