Pääsiäisen kääretorttukakku

Mämmiä ja sitruunarahkaa sisältävä jättimäinen kääretorttu koristellaan pienillä suklaamunilla. Tämä kakku kokoaa pääsiäisen maut yhteen!

mämmikääretorttu

Noin kuukausi sitten tein Kotivinkki -lehteen ison kääretorttukakun. Ajattelin hyödyntää tuota samaa ideaa myös blogin puolella tähän pääsiäisen kääretorttukakkuun. Toki tämän kääretortun voi valmistaa myös tavalliseen tapaan, jos et halua taiteilla siitä jättimäistä rullaa. Pääsiäiseen kuuluu mielestäni mämmi, joten pakkohan sitä on olla mukana tässä kakussa, mutta kuitenkin niin, ettei se jyrää kaikkea muuta alleen – ei se mämmi nyt niin hyvää kuitenkaan ole.

Valmistus menee oikeastaan samalla tapaa, kuin muutkin kääretortut. Suklaakääretorttupohjan päälle sivellään ohut kerros mämmiä ja sen päälle valmistetaan sitruunainen rahkatäyte. Mämmi toimii aika kivasti rahkan kanssa ja sitä on juuri sopivassa suhteessa. Tämä uppoaa myös mämmiä vältteleville!

Kakun vaikein osuus onkin sitten sen kokoaminen. Tähän kannattaa käyttää aikaa, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman nätti. Kuorrutettu pohja leikataan 5 cm levyisiksi viipaleiksi, jotka rullataan spiraaliksi tarjoilualustalle toistensa ympärille. Näin pitäisi syntyä nätti kakku. Päälle pari pussia pieniä suklaamunia ja kakku on valmis!

kääretorttukakku

Pääsiäisen kääretorttukakku

Ainekset (10 annosta)

4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3 rkl
kaakaojauhetta
Täyte
250 g
mämmiä
2 dl
kuohukermaa
250 g
rahkaa
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
1-2 rkl
sitruunamehua
1/2
sitruunankuori raastettuna
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja leivitä tasaisesti reunoja myöten. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.

Ripottele toisen leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperillle. Irrota pohjapaperi varovasti, kun pohja on vielä hieman lämmin, mutta jätä se tortun päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt.

Levitä pohjan päälle notkistettu mämmi veitsen avulla.

Vatkaa kuohukerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Mausta seos vaniljasokerilla, sokerilla, sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella. Levitä seos mämmikerroksen päälle.

Leikkaa reunat suoriksi ja jaa pohja sahalaitaisella veitsellä noin 5 sentin levyisiksi suikaleiksi. Rullaa ensimmäinen kakkusuikale ja nosta rulla tarjoiluastialle. Kierrä loput suikaleet palan ympärille isoksi rullaksi.

Koristele kakku pienillä suklaamunilla.

ruoka kakut leivonta paasiainen
Kommentit (1)
  1. Onpa taas superihana ja kaunis! Sä oot kyllä ehtytmätön reseptinikkari!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *