Päärynä-juustopiirakka

Tämän helpommaksi ei piirakan tekeminen voi mennä. Pohjaksi murskattuja suolakeksejä ja täytteeksi reilusti viipaloitua Taleggio-juustoa ja yksi päärynä!

päärynä-juustopiirakka

Helppo piirakka joulun odotteluun syntyy aromikkaasta Taleggio-juustosta, päärynästä ja suolakekseistä. Suolakeksit murskataan tehosekoittimessa ja sekaan lisätään sulatettua voita sekä maitoa. Pohja painellaan piirakkavuokaan ja päälle viipaloidaan reilusti Taleggio-juustoa. Pinnalle lisätään päärynäviipaleet ja hieman hunajaa. Eikö kuulostakin erittäin yksinkertaiselta ja herkulliselta?

Uunista tultua juusto on sulanut tasaiseksi kerrokseksi ja päärynäviipaleet ovat pehmentyneet sekä makeutuneet entisestään. Piirakka viimeistellään vielä lorauksella hunajaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia.

Parasta piirakka on vielä lämpöisenä, jolloin juuston kaikki aromit pääsevät esille. Mikäli Taleggio-juustoa ei ole saatavilla lähikaupassa, niin sen voi korvata lähes millä tahansa pehmeällä juustolla. Esimerkiksi valkohomejuusto käy oikein hyvin. Saat piirakasta gluteenittoman vaihtamalla suolakeksit gluteenittomiin.

Päärynä-juustopiirakka

Ainekset (6 annosta)

1
iso päärynä (tai 2 pientä)
300 g
Taleggio-juustoa
2 rkl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
Pohja
150 g
suolakeksejä
50 g
voita
1/2 dl
kevytmaitoa
45 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

Hienonna suolakeksit tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Viipaloi juusto ja asettele pohjan päälle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi.

Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi ja asettele juuston päälle. Valuta päärynöiden päälle 1 rkl hunajaa.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia.

Valuta päälle loput hunajasta, rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele tuoreella timjamilla.

ruoka suolaiset-piirakat naposteltavat juustot
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *