Paahdettu perunakeitto

Paahda perunat uunissa ja valmista niistä täyteläinen sosekeitto. Nesteenä käytettävä omenamehu antaa keitolle raikasta makua. Viimeistele keitto rapeilla sipseillä!

 perunakeitto

Täyteläinen perunakeitto on mitä parasta ruokaa pikkupakkasilla. Tämän keiton salaisuus on paahtaminen, joka herättelee perunan omaa makua ja vie sen astetta ruokaisammaksi.

Tavallisesti perunat keitetään kypsiksi muiden ainesten kanssa, jolloin perunakeitto jää helposti hieman vetisen makuiseksi. Paahtaminen sen sijaan tekee melkein kaikista kasviksista parempaa. Keiton nesteenä halusin käyttää omenamehua, joka antaa keitolle raikasta makua. Omena ja peruna ovat aika passeli yhdistelmä!

Näin jälkikäteen keittoa syödessä voisin kuvitella, että keittoon sopisi myös ripaus chiliä. Sen voisi paahtaa perunoiden kanssa pellillä tai vaihtoehtoisesti valmiin keiton päälle voisi ripotella hieman chiliä. Kuitenkin keitto on oikein maukasta tällaisenakin! Ps. sipsejä kannattaa varata kipollinen myös pöytään, sillä niitä saattaa hujahtaa keittoa syödessä vähän enemmänkin.

Paahdettu perunakeitto

Ainekset (4 annosta)

500 g
jauhoista perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
5 dl
omenatäysmehua
1
kasvisliemikuutio
1/4 tl
muskottipähkinää
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
salviaa
1 dl
kuohukermaa
1/2 tl
suolaa
perunasipsejä tarjoiluun
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori perunat ja lohko ne. Nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Pilko joukkoon myös sipulit. Lisää päälle oliiviöljyä ja pyörittele se perunoiden joukkoon. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 min tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet pintaan hieman paahtuneista väriä.

Kuumenna kattilassa omenamehu ja murskaa joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon paahdetut perunat ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta keitto muskottipähkinällä, mustapippurilla ja salvialla.

Kiehauta ja lisää keittoo kuohukerma. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keiton kanssa perunasipsejä.

ruoka perunat keitot
Kommentit (1)
  1. Rekordista Puikulaan
    17.2.2021, 09:17

    Hauska idea taaskin ja just kiva nyt pakkasaikaan. Ajatelkaa, perunakeitto, ja noin houkuttelevan näköistä ja kuuloista. Olen ollut aina perunarakastaja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *