Paahdettu kesäkurpitsakeitto

Maailman paras kesäkurpitsakeitto syntyy paahtamalla. Täyteläisen maun keitolle antaa cashewpähkinät. Tämä keitto on myös vegaaninen.

kesäkurpitsakeitto

En yleensä ole kasvissosekeittojen ystävä, sillä niiden rakenne ja maku ei useinkaan ole kovinkaan houkutteleva. No tässä tulee kuitenkin heti yksi poikkeus – tämän keiton maku on erittäin onnistunut. Kesäkurpitsat sekä sipulit pilkotaan pellille ja sekaan lisätään myös cashewpähkinät, jotka ovat koko keiton juju. Ne antavat soseutettuna keitolle täyteläisen ja jopa kermaisen maun. Pähkinöiden ansiosta keitto pysyy myös vegaanisena, sillä kermaa ei tarvita.

Uunissa paahdetut kasvikset lisätään kattilassa kuumennettuun kasvisliemeen ja soseutetaan sauvasekoittimella. Mikäli keitosta haluaa erittäin samettista, niin se kannattaa soseuttaa tehosekoittimessa. Keiton voi halutessaan koristella oliiviöljyllä, tillillä, pähkinöillä ja mustapippurilla. Seuraksi sopii rapeakuorinen leipä.

Paahdettu kesäkurpitsakeitto

Ainekset (4 annosta)

1-2
kesäkurpitsaa (500 g)
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
100 g
cashewpähkinöitä
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
5 dl
kasvislientä (5 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio)
tilliä koristeluun
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Paloittele kesäkurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne pellille.

Lisää cashewpähkinät. Valuta kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kattilaan paahdetut kasvikset ja pähkinät. Säästä halutessasi muutama pähkinä koristeluun. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi.

Koristele keitto halutessasi tillillä, oliiviöljyllä, cashewpähkinöillä ja mustapippurilla. Tarjoa keiton kanssa rapeakuorista leipää.

ruoka keitot kastikkeet vegaaninen
Kommentit (2)
  1. Tuli todella hyvää,teen ihan varmasti vielä monta kertaa.

    1. perinneruokaa prkl
      17.8.2022, 13:30

      Mahtava kuulla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *