Onnistuneen piknikin salaisuus

Piknikille kannattaa valita eväiksi hyvin säilyviä ja etukäteen annosteltuja ruokia. Tällä kertaa pakkasin piknikille mukaan suussa sulavia raparperimuffinsseja ja sushiburritoja sekä ruokajuomaksi Emiliana luomuviinejä.

Kaupallinen yhteistyö: Emiliana

Lämpimät ilmat ovat enemmän kuin tervetulleita pitkän talven jälkeen. Ruoat olisi kuitenkin kiva pitää tuoreina ja juomat olisi kiva nauttia viileinä. Yksi mainio keino onkin pakastaa mukaan vesipulloja. Ne toimivat hyvin kylmäkalleina ja pitävät muut ruoat ja juomat viileinä. Samalla saat mukavan viileää juomavettä mukaan piknikille.

Piknikeväiksi kannattaa valita sellaisia ruokia, jotka maistuvat hyvältä myös kylmänä. Helposti kasassa pysyvät eväät ovat parhaita. Yksittäin pakatut annospalat ovat helpoin tapa jakaa ruoat piknikvieraille. Tällä kertaa valmistamani raparperimuffinssit ja sushiburritot on helppo tehdä jo edellisenä päivänä. Näiden eväiden kanssa sopii piknikille mainiosti Emilianan luomuviinit, joista löytyy kierrekorkillisia pulloja ja hanapakkaus.

Kierrekorkilliset viinipullot sekä hanapakkaukset ovat mainio valinta piknikille, koska epätasaisessa maastossa pulloja on vaikea säilyttää pystyssä.

Paras kaveri piknikille on hyvä kylmälaukku tai –kassi. Parhaimmaksi olen käytössä havainnut kylmäkassin, jonka voi piknikin päätteeksi taitella kasaan.

Ota mukaan tarpeeksi paperia sekä kosteuspyyhkeitä, sillä niitä tarvitaan yleensä väistämättä, kun juoksevaa vettä ei ole saatavilla. Jotta nurmikolla olisi mukava loikoilla ja nauttia eväistä, niin silloin kannattaa panostaa myös riittävän suuren ja laadukkaaseen vilttiin, jonka päälle kaikki mahtuvat. Juomalaseina parhaiten toimivat muoviset kertakäyttöastiat tai sitten hieman kovemmasta muovista valmistetut.

Punaista vai valkoista viiniä? Itse suosin kesäisin valkoviiniä, sillä se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Emilianan Adobe-valkoviini on valmistettu Gewürtztraminer-rypäleestä. Se on ihanan kuiva ja sopii loistavasti esimerkiksi sushiburrittojen kanssa nautittavaksi. Edellä mainituilla vinkeillä saat valkoviinin pysymään mukavasti kylmänä piknikin ajan. Emilianan pieni 1,5 litran hanapakkaus on loistava valinta piknikille ja siitä riittää kavereillekin jaettavaksi. Emiliana viinipussin hiilijalanjälki on myös lasipulloja huomattavasti pienempi.

Emiliana on 100 % luomu- ja biodynaamisia viinejä valmistava viinitalo. Koko toimintaa ohjaa ajatus harmoniasta ympäristön kanssa. Emilianalla on paljon sosiaalisia ohjelmia, joiden tavoitteena on tukea työntekijöitään, heidän perheitään sekä koko ympäröivää yhteisöä.

Viinit:

Lue lisää myös Viiniposti.fi sivuilta

Kesän ensimmäisistä raparperin varsista syntyi mukaan piknikille suussa sulavat muffinssit. Ohjeella valmistuu 12 kpl suurta tai 16 kpl pienempää muffinssia. Jokaiselle syöjälle riittää varmasti yksi kappale. 

Katso alta video sushiburritojen valmistukseen. Nämä sushiburritot ovat helppo pakata ja syödä piknikillä. Jokaisen sushiburriton päälle pyöräytetään pala voipaperia, joka pitää ne tiukasti kasassa. Sushiburritojen täytteitä on helppo varioida, mutta näiden täytteeksi valitsin broileria ja kasviksia.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6i646ve94kU]

 

 

Raparperimuffinssit

Ainekset

150 g
raparperia (noin 2 vartta)
1 rkl
hunajaa
muruseos
1 dl
vehnäjauhoja
40 g
voita
2 rkl
sokeria
taikina
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
150 g
voita
2 kpl
kananmunaa
200 g
kermaviiliä
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle hunajaa ja anna marinoitua taikinan teon ajan.

Valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi murumaiseksi seokseksi.

Valmista taikina sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola.

Sulata voi. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu voi.

Yhdistä seos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi.

Täytä vuoat taikinalla puolilleen. Lisää raparperikuutiot. Laita loput taikinasta päälle ja ripottele lopuksi muruseosta. Paista 200 asteessa noin 17-20 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *