Omenainen karamellipossu uunissa

Makean mausteinen karamellipossu uunissa. Kaikki ainekset vuokaan ja uuniin hautumaan kolmeksi tunniksi. Helppoa ja herkullista!

karamellipossu

Makean mausteiset liharuoat ovat aina olleet mieleeni ja erityisesti karamellipossu. Tämä versio poikkeaa tuosta tavallisesta siinä mielessä, että valmistus tapahtuu uunissa pannulla paistamisen sijaan, eikä possua pilkota pieniksi kuutioiksi. Tässä versiossa on myös omenaa, sillä se antaa lisää mehukkuutta lihalle.

Kasslerpala leikataan muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ne ruskistetaan nopeasti pannulla. Pihvit siirretään uunivuokaan ja niiden päälle pilkotaan punasipulit ja omenat. Kaikki loput ainekset sekoitellaan kulhossa kastikkeeksi ja sitä hierotaan pihvien pintaan kauttaaltaan. Sitten koko komeus uuniin noin kolmeksi tunniksi hautumaan. Mikäli lihat alkavat tummua liikaa, niin päälle kannattaa laittaa folio tai leivinpaperi paistamisen lopussa.

Tämän karamellipossun seuraksi toimii keitetty peruna tai riisi!

 

Omenainen karamellipossu uunissa

Ainekset (6 annosta)

1 kg
kassleria
1 tl
suolaa
2
punasipulia
4
pientä omenaa
2-3 cm
pala inkivääriä
2-3
valkosipulinkynttä
1
chili
1/2 dl
fariinisokeria
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
omenaviinietikkaa
3
tähtianista
3 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 3 h 00 min

Tee näin:

Viipaloi possu noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Ruskista pihvit nopeasti pannulla ja siirrä ne uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa.

Kuori punasipulit ja leikkaa ne lohkoiksi lihan päälle. Viipaloi joukkoon myös omenat.

Kuori inkivääri ja raasta se. Hienonna valkosipuli ja chili. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon fariinisokeri, soijakastike, omenaviinietikka ja kokonaiset tähtianikset.

Kaada kastike lihojen päälle kauttaaltaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos liha alkaa ruskistua liikaa.

ruoka liharuoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *