Nyt lingotaan mehua ja kunnolla

 

Se on marjakausi parhaimmillaan, joten siitä seuraa tietysti mehukausi. Ja hillokausi ja vaikka mitä muuta, mutta nyt mehuillaan. Kukapa ei tykkäisi juoda itse puristamaansa mehua. Jos budjetti ja viitseliäisyys antaisi myöten, niin tuoretta appelsiinimehua tekesi mieli juoda varmaankin joka päivä. Puna-, musta- ja kaikenväriset herukat alkavat myös olla sillä mallilla, että mehumaijat käyvät pian kuumana. Mehumaijassa on toki se huono puoli, että vitamiineista ja kaikista muista terveellisistä aineista jää mehumaijassa suurin osa matkan varrelle. Niin ja se, että mehut kyllästetään sokerilla säilyvyyden parantamiseksi. 

Mikan teki mieli ruveta kokeilemaan erilaisia mehuja vähän enemmänkin ja hänpä päätti panostaa mehulinkoon. Aiemmin on tullut kai kokeiltua jonkinlaista mehulinkoa, jonka puhdistaminen oli aina yhtä tuskaa ja se jäikin nopeasti kaapin perukoille. Tämänkertaisen mehulingon pitäisi olla siinä mielessä mukavampi tapaus, joten ehkä mehujakin tulee tehtyä useammin. Se tässä tietysti on, että nämä mehut eivät kestä pahemmin odottelua vaan ne pitää juoda aika pitkälti samantien. 

Tarkoituksena oli kovin tehdä mustaherukkamehua ja mahdollisesti jonkinlaista sekamehua, mutta homma tyssäsi siihen, että mistään marjakojusta lähialueella ei nyt saanutkaan sitten mustaherukoita, vaikka niistä on havaintoja aiemmilta päiviltä. Tässä taas korostuu se, että ei pitäisi jättää mitään sattuman varaan vaan aina suunnitella kaikki hyvissä ajoin ja varmistaa suunniteltujen ainesosien saatavuus. No, tuskinpa sitä oppii näin tekemään, kun ei tähänkään asti ole oppinut. 

Eli suunnitelma B. Raparperia ja mansikkaa! Siinä on klassinen yhdistelmä. Kaupasta löytyi raparperin varsia, joskin ne ovat aika ”vanhoja” ja paljon puumaisempia kuin alkukevään raparperit… Ei voi nyt mitään. Ja marjakojusta mansikoita litra mukaan. Ja pari rasiallista vadelmia, koska ne toimivat oivana välipalana. 

Sitten ei tarvita muuta kuin se mehulinko ja raparperit ja mansikat vain sen läpi. Mehu tulee ulos tässä lingossa suoraan kannuun, joten ei voisi helpompaa olla. Siinä on heti pari lasillista mehua valmiina ja ne voi hyvillä mielin kiskaista huiviin samantien. Tuoremehua parhaimmillaan! 

Minkälaisia kokemuksia teillä on erilaisten mehulinkojen kanssa? 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *