Muikkurullat – kuin dipattavat kalakukot

Kietaise muikut ohuen ruistaikinan sisään ja paista rapeiksi uunissa. Dippaa muikkurullia tillillä ja sitruunalla maustetun voin joukkoon ja nauti!

Näiden muikkurullien inspiraation lähteenä on perinteinen kalakukko. Raaka-aineet ovat miltei samat lukuun ottamatta silavaa, sillä nämä eivät sitä mielestäni kaipaa. Ruistaikina valmistetaan ja käsitellään  samaan tapaan kuin perinteisissä karjalanpiirakoita valmistettaessa. Ohueksi kaulittujen taikinalevyjen väliin asetellaan pari muikkua ja päälle ripotellaan suolaa. Sen jälkeen ne rullataan tiivisti kiinni ja asetellaan uunipellille.

Uunista tultua rapeat muikkurullat voidellaan voisulalla, mikä imeytyy lähes välittömästi taikinan sisään. Hieman jäähtyneet rullat maistuvat herkullisilta tillillä ja sitruunalla maustetun voisulan kanssa. Mukaan sopii myös ripaus valkosipulia, jos niin haluaa.

Muikkurullat

Ainekset (30 annosta)

400 g
perattuja muikkuja
1-2 tl
suolaa
25 g
voita voiteluun
Kuoret
2 dl
kylmää vettä
1 tl
suolaa
4,5 dl
ruisjauhoja
0,5 dl
vehnäjauhoja
25 g
sulaa voita (ei pakollinen)
Dippi
50 g
voita
1
sitruunan mehu
1/2 rku
tilliä
55 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vaivaa se joukkoon. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.

Pyöräytä taikinasta tanko, joka leikataan poikki puolivälistä. Tangosta tulee noin 30 palasta.

Pyörittele palaset palloiksi ja litistä ne kakkaroiksi. Laita kelmun alle, etteivät ne kuivu. Kaulitse kakkaroista piirakkapulikalla ohuita, pyöreitä kuoria.

Asettele kuorien päälle pari muikkua ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele rulliksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.

Paista rullia 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes niiden pinta alkaa hieman tummua. Voitele muikkurullat heti kuumina voi sulalla.

Valmista dippi sulattamalla voi ja sitruunamehu. Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja mausta halutessasi suolalla.

ruoka kalaruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *