Blogit
Perinneruokaa prkl

Malaga – Ronda

Viime viikko vierähti Malagan kuumuudessa ja tulipa siinä samalla käytyä myös Rondassa, joka on todella hieno paikka. Lämpöä oli parhammillaan sellaiset 39 astetta  ja tuntui, että hikoili enemmän, kuin ehti vettä kurkusta alas kaatamaan. Helteessä kiipesimme vuorelle, jossa sijaitsee Gibralfaro -linnake, henki meinasi lähteä siinä touhussa ja matkalla pitikin pysähtyä jokaisessa varjopaikassa.

Malaga

Paellaa oli tarjolla miltei jokaisessa ravintolassa, siinä kannattaakin olla tarkkana missä syö, sillä osassa paikoista käytetään valmista paellaa. Annokset ovat joka paikassa suuria, mutta kyllä sellaisen kaksin jaksaa syödä. 

Ronda

Rondaan pääsee Malagasta helposti junalla ja matka kestää noin kaksi tuntia. Ilmastoidussa junassa on mukava matkustaa ja katsella silmissä viliseviä upeita maisemia. Tarkoituksena oli myös kulkea matkan puolivälissä sijaitseva Camino del Rey eli Kuninkaan polku, mutta se oli loppuun myyty, liput kannattaa ostaa siis hyvissä ajoin. Onneksi Rondassa pääsee myös uhmaamaan henkeään pikku polkuja pitkin kävellessä rotkon pohjalle. 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *