Laskiaisen dippipullat

Tästä pullasta riittää koko porukalle! Repäise pullatikku irti ja dippaa sitä keskellä olevaan kulhoon, joka on täytetty kermavaahdolla ja hillolla.

Tällä viikolla on aika siirtyä laskiaisen herkkuihin. Tässä dippupullassa laskiaispullan määritelmä menee aivan uusiksi. Pullataikinakaan ei ole ihan tavallinen, sillä sekoitin taikinaan reilusti mantelimassaa. Pulla maistuu siis melko paljon mantelimassalle, joka tekee tästä ihanan makean ja suussa sulavan. Mantelimassan voi jättää pois taikinasta, jos et siitä erityisemmin pidä. Idea tähän pullaan lähti viime kesänä tekemästäni paistetusta camembert-juustosta ja leipätikuista. Sama muoto, mutta eri makumaailma.

Hyvin kohonneesta pullataikinasta leivotaan sormen paksuisia tikkuja, jotka asetellaan uuninkestävän kulhon ympärille. Pullat kannattaa painella tiukasti kiinni keskeltä toisiinsa, jotta ne pysyvät varmasti yhdessä loppuun asti. Tämä pullataikina on  hieman halkeilevaa mantelimassasta johtuen, mutta kuitenkin helposti leivottavaa, Valmis dippipullasetelma kohotetaan vielä kerran ennen paistamista. Lopuksi voitelu ja päälle raesokeria. Sopiva paistoaika on noin 10 minuuttia, mutta kannattaa tarkkailla tilannetta.

Anna dippipullien jäähtyä täysin ja varmista, että keskellä oleva kulho on varmasti kylmä, ennen kuin lisäät kermavaahdon ja hillon. Nosta dippupullat pöytään ja sitten vaan dippailemaan!

Lisää jännittäviä laskiaispullakokeiluja löytyy blogin arkistoista mm. laskiaispullakuppien tai laskiaispullataskujen muodossa.

Laskiaisen dippipullat

Ainekset (4 annosta)

1 dl
kevytmaitoa
12,5 g
tuorehiivaa
1/4 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
kardemummaa
75 g
mantelimassaa
3-4 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
Lisäksi
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
100 g
mansikkahilloa
1 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Valmista pullataikina lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen murennettu hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 2 minuuttia. Lisää pilkottu mantelimassa. Lisää voi ja loput jauhoista.

Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

Aseta uunipellille leivinpaperin päälle pieni uuninkestävä kulho.

Leivo taikinasta noin sormen paksuisia pötköjä. Pyöräytä kulhon ympärille ensimmäinen ja kiinnitä loput sakarat tähän. Pötköistä kannattaa tehdä niin pitkiä kuin uunipellillä on varaa.

Kohota 30 minuuttia ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Jäähdytä hyvin ja täytä kulho kermavaahdolla ja hillolla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *