Kevyt kanapastasalaatti

Pastasalaatti sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tällä reseptillä valmistat kevyen, mutta herkullisen kanapastasalaatin.

kanapastasalaatti

Olin unohtanut pastasalaatit täysin, kunnes pari viikkoa sitten selailtuani vanhoja keittokirjoja silmiini pisti pastasalaatit – eipä siinä kauaa mennyt, kun pasta oli jo kiehumassa.

Päätin aloittaa klassisesta ja helposta kanapastasalaatista. Se valmistuu hunajamarinoiduista broilerin fileesuikaleista. Salaattiin tulee lisäksi paprikaa, omenaa, maustekurkkua, kevätsipulia ja pinaattia. Pastaksi valikoitu täysjyväpasta, sillä se on ehkä hieman terveellisempää. Kastikkeeksi 6% kermaviiliä, joka maustetaan yksinkertaisesti suolalla ja mustapippurilla.

Pastasalaatit saattavat olla melkoisia kaloripommeja, mutta  kiinnittämällä huomiota kastikkeeseen ja kasvisten määrään, saa salaatista pudotettua pois turhia kaloreita.

Tämä salaatti sopii lisäkkeeksi tai ihan sellaisenaan lounaaksi! Kanapastasalatti on hyvää vielä seuraavana päivänä, ellei jopa parempaa.

Kevyt kanapastasalaatti

Ainekset (4 annosta)

200 g
täysjyväpastaa (fusilli)
450 g
broilerin fileesuikaleita (hunaja)
1
paprika (punainen)
1
hapan omena
2
maustekurkkua
1
nippu kevätsipulia
50 g
babypinaattia
200 g
kermaviiliä (6%)
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

Paista fileesuikaleet paistinpannulla tilkassa öljyä kypsiksi. Nosta ne lautaselle jäähtymään.

Leikkaa paprika, omena ja maustekurkut noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli (säästä hieman koristelua varten) ja kokonaiset pinaatinlehdet.

Sekoita joukkoon valutettu pasta ja kypsät fileesuikaleet kasvisten joukkoon.

Sekoita kermaviilin joukkoon suola ja mustapippuri. Sekoita kastike pastasalaatin joukkoon. Kaada salaatti tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi kevätsipulilla.

 

ruoka pasta salaatit kanaruoat
Kommentit (2)
  1. Kennä Sakalainen
    4.4.2021, 15:18

    Nää on näitä. Yhteishyvä, Meillakotona, Etiketti jne.

    Puolet Kekäläiseltä, toinen puoli heiltä jotka haluavat kekäläisiksi.

    Persikkaa, pastaa, minttu (vai tällä kertaa korianteri?), valmista makkaraa hienoina siivouna, keitä pasta
    ja yhdistä.

    Lorauta hyvää avokadoöljyä päälle.

    Te olette menettäneet otteenne.

  2. Riikka Ervasti
    4.4.2021, 22:36

    Ai että oli maukasta, reseptisi eivät kyllä petä! Vieraat kiittelivät myös kovasti! 🌱🥗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *