Kesäinen hernepikkelssi
Valmista kesäinen pikkelssi tuoreista herneistä ja tarjoa sitä vaikkapa savustetun kalan sekä uusien perunoiden kanssa.
Tämä oli vähän tälläinen jännittävä kokeilu, jonka idea syntyi kaupassa. Ensimmäisenä mukaan tarttui pussillinen tuoreita herneitä ja hetken aikaa siinä miettien, mitä niistä voisi valmistaa, syntyi idea pikkelöityihin herneisiin. Herneiden joukkoon valitsin lisäksi hieman kevätsipulia ja kirveliä tuomaan lisämakua. Lopputuloksena syntyi miellyttävän makuinen pikkelssi, joka sopii loistavasti lisäkkeeksi savustetulle kalalle ja uusille perunoille.
Hernepikkelssi
Ainekset
- 2 dl
- herneitä (1 litra kuorimattomia)
- 2 kpl
- kevätsipulia
- 1 dl
- tuoretta kirveliä
- liemi
- 1 dl
- sokeria
- 1 dl
- valkoviinietikkaa
- 1 dl
- vettä
- 1/2 tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Perkaa herneet kulhoon. Hienonna joukkoon kevätsipuli ja kirveli. Sekoita ja kaada kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin.
Valmista liemi mittaamalla kattilaan sokeri, valkoviinietikka, vesi ja suola. Keitä kunnes sokeri on sulanut joukkoon.
Kaada kuuma liemi kasvisten päälle ja sulje kansi. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokaudeksi.