Kepeä salaattipizza

Kesäisessä salaattipizzassa on pääosassa tuoreet kasvikset. Yksinkertaisen pohjan päälle voit koota mieleisesi salaattiainekset. Tällä kertaa päälle laitoin rucolaa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja. Salaatin kruunasi balsamicokastike ja auringonkukansiemenet.

Sunnuntaisin jostain syystä tekee aina mieli pizzaa. Yleensä sitä tulee tilattua, mutta tällä kertaa se valmistui nopsaan kaapista löytyneistä aineksista. Tämä salaattipizza on miellyttävän kevyttä, sillä sen päälle tulee raikas salaatti. Kaiken kruunaa Rajamäen tumma balsamikastike, mikä herättää tämän pizzan henkiin – täydellistä sunnuntairuokaa.

Viimevuonna testasin pizzakakun valmistusta, mikä onkin tämän vastakohta. Siinä ei täytteissä säästelty ja tulos olikin erittäin tuhti, mutta kaikki meni.

Pizzan valmistus aloitetaan pohjasta ja mielestäni parhaan tuloksen saa kun käyttää pelkkiä durumvehnäjauhoja. Maku niissä on miellyttävämpi ja pizzan rakenteesta saa helpommin kaulittavan. Pohjien päälle laitoin Mutti pizzakastiketta. Se oikein hyvä vaihtoehto valmiskastikkeista ja on hyvää sellaisenaan ilman lisämausteita. Mukaan meni myös hieman punasipulia ja päälle runsaasti mozzarellajuustoa. Paistetaan kauniin ruskeiksi ja päälle heitetään kunnolla rucolaa, basilikaa ja kirsikkatomaatteja.

Tässä pizzatäytteet ovat niin yksinkertaiset, ettei niitä tarvitse sen enempää miettiä. Suosittelen lämpimästi testaamaan!

Salaattipizza

Ainekset

pohja
1 tl
kuivahiivaa
2 dl
vettä
0,5 tl
suolaa
0,5 dl
oliiviöljyä
5 dl
durumvehnäjauhoja
täyte
200 g
tomaattikastike
4 dl
juustoraastetta
1 kpl
punasipuli
salaatti
100 g
rucolaa
1 dl
basilikaa silputtuna
200 g
kirsikkatomaattia
4 rkl
auringonkukansiemeniä
4 rkl
Rajamäen tummaa balsamikastiketta
Muut ainesosat

Tee näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy.

Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se neljään osaan.

Kaulitse taikinasta soikeat pizzapohjat.

Levitä tomaattikastike, punasipuli ja juustoraaste.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin väristä. 

Lisää valmiiden pizzojen päälle rucolaa, basilikaa, kirsikkatomaatteja, auringonkukansiemeniä ja balsamicoa.

Nauti välittömästi.

Kommentit (1)
  1. Testiin menee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *