Kentuckyn kakku karpaloilla

Kentuckyn kakku, kentakialainen kahvikakku ja kentinkakku. Tällä kakulla on monta nimeä ja valmistustapaa, mutta kaikkia yhdistää herkullinen kuorrute! Tämä versio kätkee sisäänsä kirpeitä karpaloita.

karpalokakku

Kentuckyn kakku on todellista herkkua! Mantelia sisältävä kahvikakku kuorrutetaan lähes kinuskin makuisella kuorrutteella, joka tekee tästä leivonnaisesta uskomattoman herkullisen. Tämä versio mukailee perinteistä versiota hyvinkin pitkälle, mutta taikinaan on piilotettu kirpeitä karpaloita ja ripaus kardemummaa. Ne sopivat kinuskisen kuorrutteen kanssa täydellisesti yhteen.

Kentuckyn kahvikakku toimii mainiosti pian alkavaan pikkujoulukauteen! Koristeeksi voi lisätä halutessaan tomusokerissa pyöriteltyjä karpaloita, jolloin kakusta tulee hieman jouluinen, mutta kakku on yhtä herkullinen myös ilman koristeita.

kentinkakku

Kentuckyn kakku karpaloilla

Ainekset (25 annosta)

200 g
voita tai margariinia
3 1/2 dl
sokeria
3
kananmunaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa
1 dl
mantelilastuja
1 dl
maitoa
2 dl
jäisiä karpaloita
Kuorrutus
2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia
1/2 dl
kuohukermaa
3 dl
tomusokeria
Lisäksi
1-2 rkl
voita tai margariinia vuoan voiteluun
1 dl
korppujauhoja
1/2 dl
karpaloita
1/2 dl
tomusokeria
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus n. 1,8 l).

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja mantelilastut keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset karpalot.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 60 min. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kakku on kypsä, jos tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.

Valmista kuorrute sulattamalla sokeri kattilassa. Ota kattila liedeltä, kun sokeri alkaa tummua ja lisää joukkoon rasva. Anna voin sulaa ja lisää joukkoon kerma. Sekoita tasaiseksi kierrevatkaimella ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon tomusokeri. Anna jäähtyä hetki ja kuorruta kakku.

Koristele kakku halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä jäisillä karpaloilla.

ruoka kakut leivonta
Kommentit (2)
  1. Anjelika Härkönen
    13.11.2021, 16:36

    Vaniljaa sokerin kanssa jäi epäselvä….reseptissä sitä ei ole ,mutta ohjessa on. Miten voi ymmärtää tälläistä ? Missä on virhe?

    1. perinneruokaa prkl
      24.11.2021, 14:16

      Vaniljasokeri oli tippunut pois ainesosaluettelosta, mutta on nyt lisätty sinne! Kiitos huomiosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *