Blogit
Perinneruokaa prkl

Kananmunanvalkuainen pötkössä

Tuotetestauksen aika. Laitilan kanatarhalta oli jokin aika sitten tullut valmiiksi kypsennetty kananmunanvalkuainen markkinoille. Mika siitä innostui ja ajatteli kokeilla ja tulipa sitä itsekin sitten maisteltua. Hauska idea kyllä. 

Kyseessä on juuri sitä mitä tuossa sanottiinkin. Eli se on tuollainen pötkö kypsää valkuaista, jota voi käyttää moneenkin eri tarkoitukseen. Se sopii ihan normaaliin ruokavalioon siinä missä dieetteihinkin mukaan. Valkuainen on kananmunissa se terveellisempi osio, joten tämähän passaa. Se kyllä yleensä on omasta mielestä ollut myös se tylsempi ja mauttomampi osio. Tässä onneksi näin ei ole ja valkuainen silti maistuu myös joltain. 

Voileipien tekeminen muuten muuttui juuri todella helpoksi, kun tästä voi vaan leikata siivuja leivän päälle. Itse olen aina tykännyt kananmunaleivistä. Ellei munaleikkuria satu olemaan (ja se puuttuu itseasiassa vielä omasta keittiöstä), on siivujen tekeminen pienoinen haaste. Nyt tästä saa lisäksi kaikista siivuista samankokoisia. 

Tämän voisi kuvitella toimivan myös joissain salaateissa. Ja kuvassahan on tehty oikein kunnon terveysleipä, kun näkkileipä on saanut päällensä tästä valkuaisesta leikattuja siivuja ja retiisiä. Se kelpasi dieettiläisellekin. Mutta mihin te käyttäisitte tätä? Ja meneekö kokeiluun?

Kommentit (3)

 1. Maku_Emilia

  Kokeilin myös tätä, ja lapset varsinkin tykkäsivät kovasti! Niin neutraali maku, että ei ainakaan herätä vastustusta, ja voihan sitä tietty maustaakin. Leivänpäällysteenä siis hyvä ja miksei salaatissakin, eräänlaisena maidottomana mozzarellana 😉

 2. Eeva / Oh, wie nordisch!

  Kaikkea sitä on keksittykkin…

  Asiasta toiseen, asun Saksassa, ja eilen illalla katselin TV:tä, kun Kitchen Impossible oli päällä. Heti tunnistin teidät, kun Juan Amador astui teidän ovesta sisään!

 3. Perinneruokaa Prkl

  Haha, joo tällainen jännittävä tapaus tosiaan tuli koettua. 😀 Oli hauska projekti kyllä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *