Jäätelökääretorttu

style=”font-size: 13.008px; font-weight: normal;”>Kaakaolla maustettu kääretorttupohja ja vaniljajäätelö ovat loistava yhdistelmä. Tämä hieman Buffet-jäätelölle maistuva kääretorttu kuorrutetaan kermavaahdolla ja lopuksi koristellaan tuoreilla marjoilla. Tee jäätelökääretorttu pakastimeen odottamaan yllätysvieraita.

Jäätelökääretortun pohjana toimii äidin takuuvarma kääretorttu, joka saa lisämauksi hieman kaakaojauhetta. Hyvin jäähdytetyn torttupohjan päälle viipaloidaan yksi paketillinen vaniljajäätelöä tasaiseksi kerrokseksi. Sitten vain rullataan tiukaksi kääröksi ennen kuin jäätelö on pehmentynyt liikaa. Jäätelökääretorttu nostetaan takaisin pakastimeen leivinpaperikääreessä. Paras lopputulos syntyy, kun sen antaa olla pakastimessa yön yli, jolloin se pysyy hyvin kasassa koristelua varten.

Jäätelökääretorttu

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
3 rkl
perunajauhoja
3 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
lisäksi
1 l
vaniljajäätelöä
2 dl
marjoja
2 dl
kermavaahtoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe, perunajauhot, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostelemalla, jotta vaahto pysyy kuohkeana.

Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna hieman jäähtyä. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä täysin leivinpaperin alla.

Leikkaa jäätelöstä noin 0,5-1 cm paksuisia levyjä ja asettele ne torttupohjan päälle. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pakasta vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Koristele kääretorttu kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *