Helppo kanakastike arkeen

Kanakastike syntyy hetkessä, sillä se ei vaadi pitkää haudutusaikaa. Perusraaka-ainella ja yksinkertaisilla mausteilla valmistuu herkullinen arjen pelastaja, jonka seuraksi sopii niin peruna, riisi kuin pastakin.


Blogissa on ollut nyt niin paljon herkkuja, että pitää palata taas niihin helppoihin arkiruokiin. Ihan pelkillä makeilla herkuilla ei pärjää, vaikka niitä onkin tullut tehtyä nyt hirmuisesti. Yritän siis lisätä arkiruokia enemmän blogiin, vaikka usein kyllä houkuttaa lähteä leivontalinjalle, sillä juuri ne reseptit yleensä ovat blogin suosituimpia. Juuri näin kävi taas viime viikolla kinderkakulle rengasvuoassa, joka sai miltei 20 000 katselukertaa viikon aikana.

Kanakastike on sellainen arkiruoka, joka on jäänyt vähän kaikkien muiden ruokien jalkoihin, vaikka hirmuhyvää se kuitenkin on. Tässä kastikkeessa ei kikkailla, vaan se syntyy melkein sellaisista raaka-aineista, joita useimmiten löytyy jo kaapista valmiina. Tai ainakin minulla sattui nuo kaikki ainekset olemaan jo jääkaapissa broilerin fileesuikaleita lukuun ottamatta.

Kanakastikkeen valmistus kannattaa aloittaa herättelemällä kuivamausteet öljyssä, jolloin niistä saa paljon enemmän makua irti. Monet maustaa ruuan vasta lopuksi, jolloin mausteita pitää käyttää paljon enemmän. Tämä kannattaakin muistaa kaikessa ruoanlaitossa. Lopuksi suurustin kastikkeen perunajauhoilla, jolloin kastikkeesta tuli samalla myös gluteeniton. Kauniin värisen kastikkeen seuraksi keitin villiriisisekoitusta, mutta seuraksi sopii myös pasta tai peruna.

Kiinnostaisiko blogissa nähdä enemmän tällaisia helppoja arkiruokareseptejä?

Helppo kanakastike

Ainekset (4 annosta)

400 g
broilerin fileesuikaleita
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
currya
1 tl
paprikajauhetta
1 kpl
sipuli
1 kpl
paprika
2 rkl
tomaattipyree
1 rkl
perunajauhoja
3 dl
vettä
150 g
ranskankermaa
1 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
1 rkl
hunajaa
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää curry ja paprikajauhe. Anna mausteiden kiehua hetki öljyssä ja lisää broilerin fileesuikaleet. Ruskista hetki.

Hienonna sipuli ja paprika pieniksi kuutioksi. Lisää pannulle ja paista kunnes sipuli on pehmennyt.

Lisää tomaattipyree ja veteen sekoitettu perunajauho. Lisää lopuksi ranskankerma ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.

 

ruoka arkiruoka kastikkeet kanaruoat
Kommentit (20)
  1. Seija Jaakkola
    4.4.2018, 21:15

    Hyvä 👌 peruskastike. Kokeillaan. Ja vielä, mistä ihana leppäkerttulautanen?

    1. Kokeiluun ja kiitos lisää arkiruokareseptejä, vaihtelua niihin omiin perusruokiin.

      1. perinneruokaa prkl
        4.4.2018, 22:29

        Yritän nyt kovasti saada näitä arkiruokia myös tänne blogin puolelle. Yleensä niitä tulee vaan tehtyä, eikä kuvattua blogia varten 😀

      2. Tämä on ihan todella hyvää! Laitoin sipulin sijaan valkosipulin kynnen, ranskankerman sijaan tavallista kermaa, ja perunajauhon sijaan maissijauhoa, ja ihan maistui lähes juustoiselta, vaikka juustoa ei tässä olekaan! Tosi nam! Myös lasten suosikki!

    2. perinneruokaa prkl
      4.4.2018, 22:28

      Toivottavasti maistuu 🙂 Tuo lautanen on ostettu H&M Home-osastolta, niitä taitaa saada myös nettikaupasta.

  2. Miksei tätä reseptiä saa tulostettua?

    1. perinneruokaa prkl
      5.4.2018, 12:16

      Mä laitoin tästä kyselyn, ehkä saadaan parannusta asiaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *