Flank steak -hampurilainen

Tämän kesän hitti ovat grillatulla flank steakilla täytetyt hampurilaiset. Flank steak eli naudan kuve on hyvin raakakypsyneenä erittäin mehukasta lihaa grillattavaksi.

Viimeisimmässä Maku-lehdessä oli palstallani herkullinen flank steak -hampurilainen. Tänä kesänä näitä onkin tullut tehtyä useaan kertaan, sillä maku näissä on mitä mainioin. Paras kypsyysaste on medium miinus, sillä ylikypsänä liha muuttuu helposti sitkeäksi. Liha saa makunsa itse tehdystä marinadista ja lihan voi jättää yöksi jääkaapiin marinoitumaan esimerkiksi muovipussiin. Burgerin mausteeksi surautetaan yrttiöljy, joka kruunaa koko komeuden. Maistuisiko?

Flank steak -hampurilainen

Ainekset

700 g
naudan kuvetta
Marinadi
4 kpl
valkosipulinkynttä
10 kpl
timjamin oksaa
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
mustapippuria
Yrttikastike
1 0
basilikaa (ruukku)
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Lisäksi
4 kpl
hampurilaissämpylöitä
4 kpl
salaatinlehteä
2 kpl
tomaattia
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Yhdistä kaikki marinadin ainekset. Nosta flank steak muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihan maustua kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Valmista yrttikastike mittaamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuttamalla ne tasaiseksi.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Pyyhi lihan pinta. Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi, sillä flank steak on parhaimmillaan nopeasti kuumassa grillissä valmistettuna.

Grillaa lihaa noin 5 minuuttia per puoli. Älä grillaa kuvetta liikaa, sillä se muuttuu helposti sitkeäksi. Paras kypsyys flank steakille on medium miinus.

Kääri flank steak folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi.

Halkaise sämpylät ja valele niiden pintaa hieman oliiviöljyä ja grillaa hetki. Viipaloi tomaatit.

Leikkaa flank steak puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Täytä hampurilaiset salaatilla, tomaatti- ja lihaviipaleilla sekä yrttikastikkeella. Nauti burgerit heti.

Kommentit (1)
  1. Siiri / Pilkettä-blogi
    3.7.2017, 06:54

    No nyt on hyvän kuuloiset täytteet burgerissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *