Broilerin koipinuijat veriappelsiinilla ja fetajuustolla

Kasvispedillä lepäävät broilerin koipinuijat saavat päälleen veriappelsiinipeitteen. Uunin lämmössä mehukkaaksi hautunut vuoka viimeistellään fetajuustolla ja persiljalla.

Mehukkaiden veriappelsiinien sesonki on taas käsillä ja niitä tarttuukin huomaamatta mukaan jokaisella kauppareissulla. Kaupassa oli myös edullisia broilerin koipinuijia, jotan ajattelin vähän yhdistää näitä kahta raaka-ainetta. Appelsiini nyt sopii mitä mainioimmin broilerin kanssa.

Broilerin koipinuijien pediksi paiston hienonnettua sipulia, paprikaa ja lehtisellerin varsia. Hieman tomaattimurskaa ja yhden veriappelsiinin mehu, eli melko yksikertainen kastike oli tulossa. Koipinuijat kaadoin suoraan paketista ilman sen kummempaa pinnan ruskistamista kastikkeeseen ja pinnalle viipaloin vielä kaksi kokonaista veriappelsiinia. Noin 45 minuutin kuluttua kasvikset olivat hautuneet pehmeiksi ja kastikkeesta on tullut ihanan pehmeää, jossa maistuu mukavasti veriappelsiini. Ennen tarjoilua päälle murustellaan vielä fetajuustoa ja koristeeksi persiljaa. Sopivan kevyt ja raikas ruoka näin tammikuulle!

Lisää veriappelsiinireseptejä:

Broilerin koipinuijat veriappelsiinilla ja fetajuustolla

Ainekset (4 annosta)

800 g
broilerin koipinuijia
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
paprikamaustetta
1
sipuli
1
paprika
3
lehtisellerin vartta
2
valkosipulin kynttä
400 g
tomaattimurskaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3
veriapplesiinia
100 g
fetajuustoa
1/4 rku
persiljaa
1 h 05 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Leikkaa paprika, sipuli, valkosipuli ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää paprikamauste ja hetken kuluttua kasvikset. Kuullota hetki.

Lisää joukkoon tomaattimurska ja yhden veriappelsiinin mehu.  Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike uuninkestävään vuokaan ja lisää päälle broilerin koipinuijat.

Viipaloi loput veriappelsiinit pinnalle ja paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Viimeistele annos fetajuustolla ja hienonnetulla persiljalla.

ruoka kanaruoat paaruoat kevyt-ruoka
Kommentit (2)
  1. Testasin tätä tänään ja oli kivan helppo valmistaa, mutta maku jäi mun mielestä liiankin miedoksi. Ehkä tuunaan tätä jatkossa vähän savupaprikalla tai vaihdan tomaattimurskan arrabiata-kastikkeeseen ja appelsiinin kuorta vois ehkä myös raastaa vähän sekaan!

    1. perinneruokaa prkl
      10.1.2019, 20:43

      Todellakin kannattaa aina maustaa oman maun mukaan ja maistella ruokaa teon lomassa. Yleensä teen nämä reseptit sillai vähän kaikille sopiviksi ja lisämausteet voi heittää oman maun mukaan 🙂 Pidän itsekin aika mausteisesta ruuasta, vaikka sitä ei uskoi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *