Britakakku sitruunarahkalla

Takuuvarma ja helppo britakakku kaikkiin juhliin! Kirpsakalla sitruunarahkalla täytetty kakku on raikas herkku, joka maistuu kaikille! Kokoa kakku vasta juuri ennen tarjoilua.

sitruuna britakakku

Sitruunateema tuntuu jatkuvan, sillä nyt on vuorossa sitruunarahkalla täytetty britakakku. Sitruunarahka tekee kakusta mukavan kirpeän ja se sopiikin erinomaisesti makean marenkipohjan kanssa! Pyrin tekemään kakun niin yksinkertaiseksi kuin britakakun voi tehdä. Sen täyte syntyy maitorahkasta, sitruunasta, sokerista ja vispikermasta. Eli sellaisia aika yksinkertaisia aineksia, jotka löytyvät joka kaupasta! Tätä kakkua on helppo varioida ja täytteeksi voi laittaa myös tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Britakakku sitruunarahkalla meni kyllä heittämällä oman kakkulistani kärkeen – toisaalta mikäpä tässä voisi mennä pieleen, sillä sitruuna ja marenki ovat täydellinen yhdistelmä. Tämä kakku sopii myös erittäin hyvin äitienpäivään!

sitruuna brita

Britakakku sitruunarahkalla

Ainekset (8 annosta)

Pohja
150 g
voita tai margariinia
1,5 dl
sokeria
4
munan keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1,5 dl
kevytmaitoa
Marenki
4
munan valkuaista
2 dl
sokeria
1/2 dl
mantelilastuja
Sitruunarahka
400 g
maitorahkaa
1
luomu sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
vispikermaa
55 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia.

Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Kaada maitorahka kulhoon. Raasta sitruunankuori ja mittaa mehu rahkan sekaan. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja lisää se rahkan joukkoon varovasti käännellen.

Kokoa kakku tarjoiluastiaan. Nosta pohjalle yksi torttulevyista ja lisää päälle 1/3 osa sitruunarahkasta. Valmista loput kerrokset samaan tapaan. Koriste kakku halutessasi sitruunaviipaleilla.

ruoka kakut makeat-leivonnaiset leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *