Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Nopeat pashatötteröt

Nopeasti valmistuva pikapasha syntyy hetkessä ja maistuu yhtä hyvältä kuin perinteiseen tapaan valmistettu. Tarjoa pikapasha esimerkiksi jäätelötötterössä! 

Pasha on  pääsiäisen klassikkojälkiruoka, mutta sen valmistus vie paljon aikaa. Tällä reseptillä pashan valmistus käy erittäin nopeasti ja se on valmista tarjoiltavaksi välittömästi. Uutta twistiä saat myös tarjoilemalla valmiin pikapashan jäätelötötteröistä.

Vaahdotetun kuohukerman joukkoon sekoitetaan maitorahka ja sulatettu voi. Pasha maustetaan appelsiinimarmeladilla, mantelilastuilla ja kuivatuilla karpaloilla. Oikean pashan joukkoon tietysti kuuluisi rusinat, mutta mielestäni mikään ei ole pahempaa kuin vetinen rusina, niin korvasin ne tällä kuivatuilla karpaloilla. Tämä pikapasha on kuitenkin helppo maustaa oman maun mukaan.

Pikapasha jäätelötötteröissä

Ainekset
( 6 Annosta )

2 dl
kuohukermaa
250 g
maitorahkaa (2,3 %)
50 g
voita sulatettuna
100 g
appelsiinimarmeladia
1/2 dl
mantelilastuja
1/2 dl
kuivattuja karpaloita
6 kpl
jäätelötötteröitä
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon maitorahka. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sulatettu voi nopeasti vatkaten.

Mausta seos appelsiinimarmeladilla, mantelilastuilla ja kuivatuilla karpaloilla.

Lusikoi pikapashaa jäätelötötteröihin ja koristele mantelilastuilla seka kuivatuilla karpaloilla. Tarjoile heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Karitsan paahtopaisti ja uunikasvikset

Karitsa on pääsiäisen ykkösruokaa! Tällä reseptillä valmistat koko juhla-aterian samalla pellillä.  Hyvin valmistettu lammas on mielestäni parasta pääsiäiseen ja varsinkin karitsa. Tällä reseptillä valmistus onnistuu nopeasti, sillä en marinoinut karitsan paahtopaisteja etukäteen ja jätin myös…

Mummonparsat

Nämä parsat valmistetaan samaan tapaan kuin mummonkurkut ja ovat mitä parhain lisuke. Kokeile vaikkapa pääsiäispöytään!  Mummonkurkut on kesäruokaa parhaimmillaan, mutta nyt parsakauden aikaan kannattaa kokeilla myös tätä reseptiä. Etikka, suola, sokeri ja tilli marinoivat rapeat…

Täyteläinen parsapiirakka

Tästä parsapiirakka ei enää parane! Pohjalla sitruuna-vuohenjuustokastike, jonka päälle pinotaan parsat. Piirakka viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla ja löysäksi keitetyillä kananmunilla. Tämä parsapiirakka valmistuu helposti valmiista lehtitaikinalevystä. Esipaistetulle pohjalle valmistetaan kastike soseuttamalla vuohenjuusto ja sitruunamehu keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella….

Porkkanakakun uudet tuulet

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Porkkanakakku saa uuden muodon, kun se valmistetaan kuivakakkuvuoassa. Runsaasti täytettä väliin ja päälle karamellisoituja porkkanoita – klassikon päivitetty versio on täällä! Pääsiäinen on kohta täällä ja aika miettiä mitä laittaa pääsiäispöytään. Mämmin, pashan ja suklaamunien…

Paahdettu hedelmäsalaatti

Hieman tulinen, uunissa karamellisoitunut hedelmäsalaatti on herkkua vaniljajäätelön ja hasselpähkinärouheen kanssa.  Hedelmäsalaatti nousee aivan uudelle tasolle paahtamalla. Lisäsin joukkoon myös yhden chilin antamaan kivaa potkua. Paahtaminen sopii erityisesti kiinteille hedelmille ja ne voivat olla myös…

Kinder-tuulihatut

Valkosuklaamoussella täytetyt suklaatuulihatut koristellaan valkosuklaalla ja hasselpähkinärouheella! Nämä Kinder-tuulihatut katoavat hetkessä.  Jatketaanpas vielä ainakin yhdellä Kinder-reseptillä. Tänään aamulla sain idean suklaatuulihatuista, joiden makumaailma olisi Kinderin kaltainen, ja kauppaan sitä oli oitis lähdettävä. Näiden tuulihattujen täytte…

Nakkipannari – kuin iso lihapiirakka kaikilla mausteilla

Viikonlopun herkku on tässä! Toad in the hole, englantilainen makkarapannari koki hieman jatkojalostusta ja sai päälleen lihapiirakan täytteet.  Yksi lihapiirakka kaikilla mausteilla, kiitos – vai sittenkin yksi annos nakkipannaria. Nopeasti valmistuva nakkipannari punasipulilla, sinapilla, ketsupilla…

Kinder-kääretorttu

Runsaasti ihanaa valkosuklaatäytettä sisältävä kääretorttu saa pintaansa suklaakuorrutteen. Kinder-kääretorttu koristellaan valkosuklaarouheella ja Kinder minimunilla. Lisäksi tämä on gluteeniton, eikä sisällä liivatetta! Mikä onkaan parempaa kuin Kinder-suklaa… hmm, no ei kai mikään. Pääsiäisen lähestyessä netti on…

Kevyt mango-rahkakakku

Astetta kevyempi mango-rahkakakku valmistuu hetkessä ja sitä voi huoletta nauttia isommankin palan hyvällä omalla tunnolla.  Halusin kokeilla miten pelkästä maitorahkasta ja mangosta saisi maukkaan kakun, joka olisi samalla myös kevyt. Ensimmäinen tuotos oli melko hapan,…

Helppo siskonmakkarapasta

Monikäyttöisestä siskonmakkarasta on paljon muuhunkin kuin keittoon. Valmista siitä maukas pastakastike, joka syntyy käden käänteessä. Yksi monista lempiraaka-aineistani on siskonmakkara ja siitä valmistettu siskonmakkara-hapankaalikeitto. Monet mieltävät siskonmakkaran vain keiton raaka-aineeksi, mutta se sopii oikeastaan mihin…