Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kurpitsa-broilerikastike syksyn antimista

Kurpitsalla ja omenalla höystetty broilerikastike yhdistää syksyn antimet. Astetta kevyempi kanakastike syntyy ilman ylimääräistä rasvaa ja on myös gluteeniton. 

Helpot, kevyet ja maukkaat kastikkeet maistuvat aina. Tämän syksyisen kanakastikkeen joukkoon hienonsin puolikkaan hokkaidokurpitsan ja muutaman omenan antamaan makeutta. Kastike on suurustettu perunajauhoilla, jolloin ylimääräistä rasvaa ei tarvita ja näin kastikkeesta tulee myös gluteeniton. Kurpitsaksi kastikkeeseen voi valita myös muita lajikkeita esimerkiksi myskikurpitsaa, mutta kesäkurpitsan jättäisin rauhaan tässä tapauksessa.

Kastikkeen seuraksi keitin perunoita, jotka heitin lopulta paistinpannulle kastikkeen joukkoon ja painelin hieman niiden rakennetta rikki, jolloin kastike imeytyy perunoihin juuri sopivasti ennen tarjoilua.

Kokeile myös helppoa arjen kanakastiketta.

Kurpitsa-broilerikastike

Ainekset
( 4 Annosta )

400 g
broilerisuikaleita
1 rkl
oliiviöljyä
300 g
hokkaidokurpitsaa
1 kpl
sipuli
1-2 kpl
valkosipulinkynttä
1-2 tl
currya
2 kpl
pientä omenaa
5 dl
vettä
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
kanafondia
1-2 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 rku
lehtipersiljaa
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Ruskista broilerisuikaleet tilassa oliiviöljyä. Kuori ja paloittele kurpitsa 1×1 cm kokoisiksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Hienonna sipulit ja lisää joukkoon. Mausta currylla ja paista kunnes kurpitsa on hieman pehmentynyt.

Lisää joukkoon kuutioidut omenat.

Sekoita perunajauhot kylmän veden joukkoon ja mausta kanafondilla. Kaada neste paistinpannulle ja lisää hunaja. Anna hautua kunnes kurpitsa on kypsynyt kokonaan.

Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen päälle hienonnettu lehtipersilja. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Luumu-pullapitko tuoreista luumuista

Fariinisokerilla maustetut luumut tekevät pullapitkosta raikkaan yllättäjän. Hieman kirpeä täyte ja päältä makea pulla täydentävät toisiaan. Kävin tällä viikolla maalla vähän sienestyspuuhissa. Kaikki paikat tien varsia myöten oli täynnä sieniä ja niitä pystyi poimimaan kerrankin…

Jättikaalikääryle uunivuoassa

Sama maku, mutta vähemmän vaivaa. Jättikaalikääryleestä riittää isommalle porukalle jaettavaa.  Kaaliruoat kuuluvat erottamattomasti syksyyn. Välillä pitää kokeilla perinteisistä poikkeavia valmistustapoja ja nyt valmistin yhen ison kaalikääryleen leipävuoassa. Ainakin tässä säätyy siltä käärimiseltä. Kokonainen kaali keitetään…

Omena-valkosuklaatäytteiset croissantit

Kardemummalla maustetut omena-valkosuklaatäytteiset croissantit valmistuvat hetkessä yllätysvieraille. Aina leivontaa ei tarvitse aloittaa taikinan tekemisellä, sillä kaupan croissant-valmistaikina on mielestäni todella hyvää. Siitä onnistuu helposti niin suolaiset kuin makeatkin leivonnaiset. Viime keväänä valmistin parsalla täytettyjä croissantteja,…

Kantarelli-kylmäsavulohikeitto

Yhdistämällä sieni- ja lohikeiton syntyy täynnä herkullista makua oleva syksyinen keitto. Kylmäsavustettu lohi ja kantarellit toimivat mitä parhaiten yhdessä.  Ilmat viilenevät ja alkaa tehdä jo mieli kuumia lämmittäviä keittoja sekä patoja. Tässä keitossa yhdistyvät kaksi suosikkikeittoani…

Karviaismuffinssit ja se paras muffinssitaikina

Paras muffinssitaikina syntyy tällä reseptillä. Herkulliset karviaiset sekä pinnalle ripoteltava muruseos tekevät näistä täydellisiä. Näiden muffinssien taikina on mielestäni yksi parhaista ja sen joukkoon voi laittaa melkeimpä mitä vain marjoja karviaisten sijaan. Muffinssien päälle ripotellaan…

Valkohomejuusto-karviaispiirakka

Suolakeksipohjainen valkohomejuustopiirakka makeilla karviaisilla on herkullinen yhdistelmä. Valmistus on helppoa, sillä tarvitset vain kuusi raaka-ainetta. Karviaiset alkavat pikkuhiljaa kypsyä  ja kävin poimimassa niitä vaarini kanssa mummolan marjapuskista. Karviaiset eivät ehkä ihan vielä olleet makeimmillaan, mutta…

Marja-valkosuklaakeksit

Mansikat ja mustikat sopivat myös kekseihin ja tekevät niistä valkosuklaan kanssa herkullista kesänaposteltavaa. Jaa taikina puoliksi ja kokeile molempia makuja.  Tämä keksitaikina on yksi luottoresepteistäni, jonka kaivan aina esiin, kun mieli tekee hyviä ja varmasti…

Kesäkurpitsaranskalaiset

Pyöräyttämällä kesäkurpisaviipaleet tryffeliöljyssä ja kierittelemällä ne parmesanissa syntyy jotain todella hyvää. Tarjoa kesäkurpitsa ranskalaisten kanssa esimerkiksi valkosipulimajoneesia.  Olen testannut kesäkurpitsaranskalaisia muutaman kerran ja tällä kertaa kokeilin pyöräyttää ne ensin tryffeliöljyssä. Se todellakin kannatti, sillä kesäkurpitsat…

Kesäkurpitsalasagnerullat

Jauhelihalla ja kolmella eri juustolla täytetyt kesäkurpitsarullat hautuvat herkullisiksi tomaattikastikkeessa. Tämän ruoan takia kannattaa uunikin lämmittää helteillä. Vaikka nyt onkin kovat helteet, niin päätin kuitenkin lämmittää uunin. Lopputulos oli kuitenkin sen arvoinen, ettei muutama hikikarpalo…

Kesälaatikko kauden raaka-aineista

Kesän herkullisin uuniruoka valmistuu kauden kasviksista. Uusista perunoista, erilaisista kasviksista, kylmäsavulohesta ja kantarelleista muhii uunissa herkullinen kesälaatikko.  Ajattelin kokeilla miten kauden kasvikset, kylmäsavulohi ja kantarellit toimisivat samassa uunivuoassa. Liemeksi tähän laatikkoon käytin dijon-sinapilla maustettua ruokakermaa,…