Maailman parasta viikonloppuruokaa

 

 

Talviaikaan tulee oleiltua paljon kotona, ja näin ollen myös kokkailtua yhtä sun toista omassa keittiössä. Viikolla  meillä syödään hyvin pitkälti lapsiperheiden perusruokaa: keittoja, laatikoita ja kastikkeita, mutta viikonloppuna, etenkin kun saadaan kaveriperheitä kylään, on ihanaa suunnitella jotain vähän spessumpaa.

Koska lapsiperhehärdelli jatkuu tietysti myös viikonloppuna ihan samanlaisena, ei ruoka voi olla kovin monimutkaista tai aikaavievää. Yksi parhaista osuuksista meidän perheen kokkailuissa on se, kun kaivetaan ihanat ruokakirjat esille, istahdetaan olkkarin sohville ja aletaan selaamaan reseptejä vesi kielellä. Totta kai etsimme kivoja reseptejä myös netistä, mutta rakastamme ruokakirjoja, ja siksi niitä hankitaan meille tasaiseen tahtiin. On ihan oma fiiliksensä selata paperista, kaunista kirjaa verrattuna kännykän tai padin näpyttelyyn.

 

 

 

Yksi viimeaikaisista suosikkiruoistamme viikonloppuisin on meksikolaistyyppinen naposteltava. Settiin kuuluu yleensä jonkinlainen nachopohjainen ruoka kuten nacholasange, ja lisukkeeksi tehdään usein herkkua, joka maistuu myös lapsille: cevicheä eli Etelä-Amerikasta kotoisin olevaa limetillä raakakypsytettävää kalaruokaa. Tämä pehmeänmakuinen herkku tosiaan tyhjenee myös lasten lautasilta, vaikka reseptissä on vähän ärtsyjäkin ainesosia.

 

Näit teet maailman parhasta cevicheä

Tarvitset:

-Kuhaa, siikaa tai lohta

-Limeä (reilusti)

-Suolaa ja sokeria

-Valkosipulia

-Punasipulia

-Korianteria

-chiliä

Resepti on NIIN yksinkertainen: paloittele kala samankokoisiksi kuutioiksi ja mausta suolalla ja sokerilla. Kaada kalan päälle reilusti tuoretta limen mehua. Sitä saa olla niin paljon, että kalanpalat “uivat” siinä. Silppua sitten sekaan punasipulia, valkosipulia, korianteria ja chiliä. Lisää kasvikset ja yrtit kulhoon ja sekoita. Anna koko setin hautua jääkaapissa, kelmun alla yön yli.

Suolaiset ja rapeat tacot sopivat ihanasti pehmeän kalan kanssa. Ja lisukkeeksi pieniin kulhoihin makeita tomaatteja, pehmeitä avocadoja ja tuoreita hedelmiä, kuten ananasta ja erilaisia meloneja. Suosittelen kokeilemaan! Ihanaa viikonloppua sulle <3

 

ruoka kalaruoat nopeat meksikolainen-ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *