Kesäinen sisustusmaailma x 3

Näiden muutaman vuoden aikana, jona olemme rakkaan tonttimme omistaneet, olemme paitsi tutustuneet omaan kuntaamme, pörräilleet myös lähikunnissa – ja niiden kiinnostavissa nähtävyyksissä ja liikkeissä. Eteläisestä keskisestä Suomesta löytyy yllättävän paljon ihania, vierailemisen arvoisia sisustuskauppoja sekä kahviloita, ja halusin täällä blogissa listata kolme sellaista, joihin palaan aina uudelleen:

 

Kapsäkki ja Tassi-kahvila

Kesämökkikunta Kuhmoisten ihana piristys on vanhaan, kauniiseen kirjakaupantaloon ja sen viehättävään pihapiiriin luotu sisustuskauppa. Aivan Kuhmoisten keskustassa (S-markettia vastapäätä) sijaitsevan sisustuskaupan piharakennukseen avattiin tänä kesänä myös Tassi-kahvila, jonka pöydät on sijoitettu hauskasti sisustuskaupan sisälle ja mukulakiviselle pihalle.

Kapsäkissä myydään pienempää sisustustarvaraa, mutta myös lamppuja, mattoja ja huonekaluja, trendikkään simppeleitä mutta myös hitusen romanttisia. Mielettömän viehättävä paikka ja superkivat omistajat.

http://www.kapsakki.net

Kapsäkki
Kapsäkin kahvila Tassi toimii piharakennuksessa.

 

Kapsäkki
Paksut hirsipalkit ihastuttavat myymälän sisustuksessa.

 

Kapsäkki
Kesätunnelmaa Kapsäkissä.

 

SuviMarja-Lifestylepuoti ja Navettamarket

Idyllisestä Auttoisten kylästä löytyy postikorttimaisemien lisäksi myös vierailtavaa. Keinuhongan tilaa ja sen komeaa, keltaista kartanoa ei voi olla näkemättä saapuessaan Auttoisille. Keinuhongan emäntä Suvi päätti taannoin keksiä tyhjälle navetalle uuden käyttätarkoituksen ja laittoi pystyyn sisustusmyymälän, jonka yläkertaan perustettiin lähiruokapuoti Navettamarket.

Tunnelmallisessa sisustusmyymälässä ihastuu niin tavaroihin kuin tekstiileihin, ja kahvilassa voi nauttia lounasta (ja viikonloppuisin sonniburgereita!) tai kahvitella kera ihanien kakkujen. Pihapiirissä myös outlet-myymälä, jonka tarjonta tosin hyvin vaihteleva.

http://www.keinuhonka.fi

SuviMarjan ihania tuotteita kauniisti stailattuna.
SuviMarjan ihania tuotteita kauniisti stailattuna.

 

SuviMarjan sisustusliike on tehty vanhaan navettaan.
SuviMarjan sisustusliike on tehty vanhaan navettaan.

 

Punainen navettarakennus kätkee sisälleen ihanan maailman.
Punainen navettarakennus kätkee sisälleen ihanan maailman.

 

Taide- ja designkauppa Ars Auttoinen

Samaisesta Auttoisten kylästä, vieläpä Keinuhongan tilan naapurista, löytää vanha kyläkoulun, jossa suomalais-japanilainen nuoripari pitää kesäisin taidenäyttelyä, kahvilaa sekä taidekauppaa. Aiempina vuosina myynnissä on ollut runsaasti myös antiikki- ja vintagetavaraa, mutta tänä kesänä ostettavissa on pariskunnan itse tekemää taidetta: lamppuja, kelloja, rasioita ja koriste-esineitä.

Boheemi, rosoinen ja todella sympaattinen vierailukohde niin nuorista taiteilijoista, uusista ajatuksista kuin kauniista esineitä kiinnostuvalle. Lapsille viihdykettä tarjoaa pihapiiriin kanahäkki asukkaineen.

https://auttoinen.fi

Ars Auttoinen
Ars Auttoinen sijoittuu vanhaan kyläkouluun ja sen pihapiiriin.

 

Ars Auttoinen
Teemu Salosen Badassjoki-niminen lamppu.

 

Ars Auttoinen
Komuki Andon ja Teemu Salosen herkkiä, pastellisia esineitä.

Kerron pian myös raksaprojektin uusimmat kuulumiset, talo alkaa näyttää jo talolta 🙂

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *