Hirsistä inspiraatiota asuntomessuilta

Talokuumeisina olemme käyneet asuntomessuilla miltei joka kesä. Tänä vuonna meillä oli viimein varsin pätevä syy ajaa Seinäjoelle – ja koluta kaikki kiinnostavimmat kodit läpi. Pintamateriaalien valinta on juuri nyt enemmän kuin ajankohtaista, ja oli supermielenkiintoista käydä kurkkimassa, minkälaisia sisustuksia messutaloihin oli tänä vuonna taiottu. Paljon oli prameaa ja liian mahtipontista meidän makuumme, mutta myös ihania skandinaavisen raikkaita kohteita.

Valitsemallamme talofirmalla Kontiolla oli tänä vuonna varsinaisen talon sijaan esittelyssä Glass House -niminen tyylikäs pikkurakennus, jonne oli valtavia pohjalaistaloja koluttuaan suorastaan kotoista parkkeerata hetkeksi sadetta pitämään.

 

Kontion Glass house
Glass Housen kompakti avokeittiö…

 

Kontion Glass House
..kompaktissa olohuoneessa 🙂

Rakennuksessa oli siis kaksi huonetta: toisessa yhdistetty avokeittiö ja olohuone, toisessa makuuhuone. Ja joka puolella valtavat ikkunat, jotka saivat rakennuksen tuntumaan huimasti neliöitään suuremmalta. Naureskelin mieheni kanssa, että jos olisimme pelkkää kesämökkiä rakentamassa, tämä riittäisi vallan mainiosti meille. Mihin niitä kymmeniä ja kymmeniä neliöitä tarvitaan, etenkään kesällä?

 

 

Glass Housen keittiö
Kaunis hirsipinta sointuu harmaasävyiseen keittiöön.

 

Yksinkertaisesta virsi kaunis!
Yksinkertaisesta virsi kaunis!

Paikalla sattui olemaan Kontion designista vastaava Petri Hiltula, joka oli myös kivasti stailannut avaran pikkutalon. Hän kertoi Kontion haluneen Glass Housen myötä tehdä uudenlaista, modernia hirsiarkkitehtuuria kera suurten ikkunoiden, pelkistettyjen yksityiskohtien ja rennon tunnelman. Erittäin tervetullutta hirsitalomarkkinoille, sanon minä. Kontion visuaalisena ajatuksena on muutenkin tuoda suunnitteluun ja taloihin suomalaisen luonnon rauhoittavaa vaikutusta – ja se on erittäin ihana ajatus ainakin meidän alati stressaantuneelle kaupunkilaispesueellemme. Toivotaan siis, että tuleva hirsitalomme saa meidät pysymään zen-tilassa keväästä syksyyn 🙂

Glass Housen makuuhuone
Glass Housen makuuhuoneen sänkyä ympäröivät kätevät kaapistot.

 

Glass housen tunnelmaa
Kesäisen sadepäivän messutunnelmaa.

Nyt tosin pulssi hakkaa melko tasaisesti, sillä raksalla hirsien pystytysporukka on saapunut paikalle, ja hommat edistyvät hurjaa vauhtia. On tämä huimaa!!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *