Vegaaniset aamiaispannarit

Olen viime aikoina epäonnistunut toistuvasti ruoanlaitossa. Tämä on tosin minulle ihan tuttu kaava. Aina tasaisin väliajoin olen niin leipääntynyt vanhoihin tapoihini tehdä ruokaa, että alan tuunata niitä ja innostun liikaa. Siitä seuraa yllättäviä makuylilyöntejä ja ne nyt harvemmin menevät nappiin. Eilisillan aivan liian tulisen ruoan jälkeen halusin jotain helppoa ja mietoa. Päätin pitkästä aikaa jatkaa pannukakkukokeiluitani. Tykkään jenkkityylisistä pannukakuista, minusta on kivaa viikonloppuisin satsata aamiaiseen vähän enemmän ja sitä varten olen jo pitkään kehitellyt helppoa, ei liian makeaa pannukakkureseptiä. Tänään päätin kokeilla pannukakuista vegaaniversiota teemalla ”ei ylilyöntejä, ei mitään ylimääräistä.”

Ja täytyy myöntää että nyt onnistui. vaatimatomat raaka-aineet yhdessä olikin tässä kohtaa tosi hyvä juttu, lopputulos oli mieto, hieman rapeapintainen mutta sisältä sitkeänpehmeä oikein kelpo pannukakku. Taikina-annos aika pieni, mjutta siitä riittää neljälle aamiaispöytään, eivätkä pannukakut ehdi jäähtyä ennen syömistä, kylminähän nuo eivät oikein maistu enää miltään. Meillä nämä syödään yleisimmin hillon kanssa, mutta myös tuoreet marjat ja kaikki siirapit ja hunajat kannattaa kokeilla!

 

Vegaaniset aamiaispannarit

n. 15 kpl

 

3,5 dl vaaleita speltti- tai vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta (kyllä vain!)

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ tl suolaa

2,5 dl vettä

öljyä paistamiseen

 

Sekoita ensin keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti ja niin vähän kuin mahdollista. Taikina saa jäädä kokkareiseksi, ei haittaa.

Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle pieni tilkka öljyä. Nosta taikinasta pannulle kasoja ruokalusikalla. Kun pannukakkujen pintaan tulee reikiä, käännä ne, ja paista vielä toiselta puolelta. Tarjoa lämpimänä. ( Jos teet isomman määrän kerralla, kannattaa pitää valmiita pannareita miedossa uunissa lämpimänä sillä aikaa kun valmistat loput. )

Kommentit (8)
  1. Kotonani aineiltaan samantyyppinen resepti, tosin maitoon tehtynä, on kulkenut isomummon ajoista nimellä Hätäkakkarat. Epäilyttävän kuuloinen nimitys kertoo kuulemma siitä kun tuli yllätysvieraita ja hätäiseen piti saada jotain kahvipöytään. Lisäksi maalaistalossa löytyi kellarin perukoilta aina joku hillopurkki. Reseptissä saattaa olla vaikutteita 1900- luvun alussa isomummon Amerikkaan lähteneiltä sukulaisilta.

  2. Oi miten helpon näköinen ohje! Kiitos 🙂 Uskaltaisikohan kokeilla ohjetta gluteenittomilla jauhoilla? Olen opettelemassa gluteenittoman jauhon kanssa toimintaa ja aina epäilen että miten kannattaisi tehdä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *