Talviteloille

Eilen leivinuunissa oli pitkästä aikaa tuli. Yön kylmät tulevat jo sen verran sisälle että päivällä auringosta ulkoa tullessa on outoa että sisällä on viileämpää kuin ulkona. Huomasin myös etsiväni ohimennen lapsille toppavaatteita. Mahtuvatkohan ne vielä, pitääkö Helgalle ostaa uusi haalari? Pohdin jo kasvimaan talviteloille laittamista ja valkosipuleiden istuttamista. Kanat pitää siirtää sisäkanalaan ja siivota pihamaata, kerätä lasten pyörät ja muut kesäjutut varastoon. Olemme valmiita pakkaseen.

Kävin taas viikonloppuna kisoissa. Meni hyvin, mutta edelleenkään en sijoittunut. Olen kisannut koko kesän melko tasaisin väliajoin ja olen saanut paljon kokemusta ja varmuutta. Sanotaan, että jos estepuomeja putoaa radalla yksi tai kaksi, kisaa itselleen oikealla tasolla. Näin ainakin minulla tapahtuu. Kisakausi alkaa ollaa lopuillaan, ehkä yhdet kisat enää edessä. Talven treenikuviot on jo suunnitteilla ja Tuukallakin on uusi kiva heppa kokeilussa, jospa sitä ensi kesänä aloittaisi kisakauden yhdessä Tuukan kanssa.

Osallistuin kotimaisten kasviproteiinien kehittämishankkeeseen ja siellä syntyi tällainen resepti. Sopii illanistujaisiin tai sieniretkille, maistuu meillä ainakin koko perheelle. Ajatuksena saaada suomalaisia kasviproteiineja kuluttajille mm. ulkomaisen soijan tilalle. Suosittelen! 

Hunajaiset kasvispihvi-eväsleivät

Pihvitaikinasta tulee koosta riippuen 12-16 pihviä.

 

2,5 dl hernerouhetta tai härkäpapurouhetta

3 dl kiehuvaa vettä

3 dl keitettyjä ohra- tai spelttihelmiä

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

tuoretta basilikaa

tuoretta persiljaa

mustapippuria

2 rkl hunajaa

½ – 1tl suolaa

3  rkl soijakastiketta

2 kananmunaa

½ dl hamppuproteiinijauhoa

1,5 dl täysjyväspelttijauhoja

(2 dl juustoraastetta)

Paistamiseen :

voita tai öljyä

 

Lisäksi leipään tarvitset:

Ruisleipää

Voita

Juustoa

Salaattia.

Tuoretta persiljaa

Kurkkua

suolakurkkua

hunajaa

sipulia

Keitä ohrahelmet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Mittaa hernerouhe kulhoon ja kaada päälle keitetty vesi sekä soijakastike. Sekoita ja anna turvota n. 10 min. 

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi pihvitaikinaksi. Muotoile taikinasta litteitä pihvejä ja paista ne voissa tai öljyssä miedolla lämmöllä  molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Voitele ruisleivät, lisää suolakurkku, salaatti, persilja ja juustosiivut. Lisää pihvi ja kurkun siivut, valuta päälle juoksevaa hunajaa. Lisää lopuksi päälle muutama sipulinrengas. Pakkaa leivät mukaan eväsretkelle tai tarjoile heti!

Kommentit (8)
  1. Kirjoitatko joku päivä siitä kilpailijoiden päivästä teillä? Ja kuvia myös? Että pääsee ihailemaan muutkin. Hellu

  2. Ulla-lukija
    17.9.2014, 07:36

    Mistä hamppuproteiinijauhoa saa ostaa? Muut ainekset olivat tuttuja..voikohan sen korvata jollakin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *