Taatelimuffinseja jouluksi

Kaupallinen yhteistyö: Look by Eskimo

Kaikki jotka ovat vähänkään minun juttujani ja etenkin kokkailujani seuranneet, tietävät että tykkään tehdä muffinseja. Tähän on monta syytä, mm. niiden tekemisen helppous myös lasten kanssa, taikina on harvoin kovin työläs, ne kypsyvät nopeasti ja niissä on reilusti variointivaraa. Olen mukana Eskimo Look -kampanjassa ja sain sitä varten kokeiluuni Eskimo-muffinsi- ja leivosvuokia ja innostuin kehittelemään uuden jouluisen muffinsireseptin.

Rakastan taatelikakkuja ja piimäkakkuja, joten tämä muffinsi on ikäänkuin yhdeistelmä näistä kahdesta suosikistani. Lopputulos on makea, pehmeä ja juuri sopivan kostea muffinsi, juuri sellainen, mikä on parhaimmillaan seuraavana päivänä, eli näitä herkkuja voit huoletta tehdä joulun rientoihin etukäteen.

Ja pakko vähän hehkuttaa näitä Eskimon italian leivosvuokia mihin muffinsit tein! En ole aiemmin törmännyt nällaisiin kartonkisiin vuokiin. Tykkäsin kovasti ja arvatkaas miksi? – Koska niitä voi laittaa vaikka koko pellillisen täyteen! Ne ovat sen verran jämäköitä että säilyttävät muotonsa ilman mitään muffinsivuokaa, joten pellille yksinkertaisesti mahtuu enemmän paistettavaa kerralla. Minä paistoin koko taikinan, eli 25 muffinsia kerralla yhden uunipellin päällä ja lisääkin olisi mahtunut. Tehokasta, tykkään.

Tuukka vaatii aina että muffinsissa pitää olla kuorrutetta. Ja tietenkin lapsetkin siitä pitävät. Minä tykkäisin syödä ihan sellaisenaan, mutta toki, näyttäähän se kuorrute ainakin kivalta. Kokeilin pursottamiseen Eskimo-pursotinpusseja, jotka ovat myös minulle uusi tuttavuus. Kieltämättä, onhan tuollainen kertakäyttöinen pussi aika kätevä ja hygieeninen. Löysin kaapista vielä Torstin kakkua varten joskus ostamani ja kuitenkin käyttämättä jääneen paketin vihreää marsipaania, joten tällä kertaa koristelu lähti sitten oikein kunnolla lapasesta. Se sallittakoon, näin joulun kunniaksi.

Jouluiset taatelimuffinsit

n. 25 pientä muffinsia

 

250g taateleita (1 kova neliömäinen paketti)

2 dl vettä

150g voita

2 kananmunaa

2 dl intiaanisokeria (tavallinenkin käy!)

 1,5 dl piimää tai jugurttia

2 tl vaniljasokeria

4 dl spelttijauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

Kuorrutus

 

2 rkl vettä

3,5 dl tomusokeria

3 rkl tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

 

Koristeluun:

värikkäitä suklaarakeita

vihreää marsipaania

 

Siivuta paketillinen taateleita ohuiksi siivuiksi veitsellä. Pilko siivut paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi, ja hauduta taatelit pehmeiksi kannen alla välillä sekoittaen. Tähän menee n. 5 min. Ota valmis seos liedeltä ja lisää joukkoon pilkottu voi. Sekoita ja jätä seos hetkeksi kannen alle, jolloin voi sulaa.  Sekoita ja jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, lisää joukkoon piimä ja taateliseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Jaa seos muffinsivuokiin ja paista 175°C n. 20 min. Tarkista kypsyys: Pistä muffinsiin coktailtikku, se on valmis, kun taikina ei tartu tikkuun. 

Sekoita kuorrutteen kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi ja lusikoi kuorrute pursotinpussiin.

Koristele jäähtyneet muffinsit haluamallasi tavalla.

Eskimo-arvonta on nyt päättynyt, julkaisen voittaja täällä piakkoin.

Jos et ehtinyt osallistua arvontaan, tai arpaonni ei tällä kertaa osu kohdalle, sinua saattaa kiinnostaa tämä:

Eskimo tarjoaa blogini lukijoille joulukuun ajan alennusta: Etukoodi: JOULUMIELI
Etu: -15% ostokorin loppusummasta.
Etu on voimassa Eskimon verkkokauppaan www.eskimofinland.fi rekisteröityneille jäsenille, joulukuun 2016 loppuun saakka.

 

Kommentit (1)
  1. Hei, teit Ylen aamu-tv:ssä viime tiistaina ihanaa joulupullaa. En löydä reseptiä mistään, voisitko kertoa, mistä saisin sen käsiini? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *