Pääsiäisen jäätelökääretorttu

Kaupallinen yhteistyö: Pingviini

Kolmiosainen yhyeistyö Pingviini-jäätelöiden kanssa alkaa tämän postauksen myötä olla lopuillaan. Olen jo tehnyt tiramisu-uunijäätelöä sekä lettuja ja jäätelöä, nyt innostuin jäätelökääretortun tekemiseen. Olen tehnyt vastaavaa aiemminkin, mutta aina tummaan, suklaiseen unelmatorttupohjaan ja laittanut väliin hilloa ja vaniljajäätelöä. Nyt kaupassa silmäni osuivat Pingviini Tiikeri kermajäätelöön ja päätin tehdä pääsiäisen kunniaksi vähän raikkaamman ja erilaisen version tästä. Tiikeri kermajäätelö on vanilijajäätelöä missä on appelsiiniraitoja, se sopi täydellisesti suunnitelmaani pääsiäsihenkisestä jäätelökääretortusta.

Tykkään tosi paljon sellaisista jälkiruokaresepteistä, mitkä voi tehdä hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Tämä jos mikä on sellainen, kääretortun voi tehdä ajoissa vaikka edellisenä päivänä pakkaseen ja koristella (mikäli nyt edes aina tarvitsee koristella, hyväähän se on ilmankin….) vasta juuri ennen tarjoilua. Kääretorttu kovettuu pakastimessa aika kovaksi, joten se kannattaa ottaa pehmenemään huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua. Tortun voi myös pakastaa koristeltuna, toimii niinkin yllättävän hyvin ja ulkonäkö pysyy yllättävän hyvänä.

Juhlapyhinä tulee helposti syötyä turhankin paljon. On tosi kiva satsata syömiseen ja yhdessä olemiseen ja leipoa jotain hyvää. Tässä on helppo, luontaisesti gluteeniton ja melko nopeatekoinen vaihtoehto pääsiäispöytään. Se ei ole liian raskas aterian päälle, mutta on silti juhlava. Tortun sisältö on yksinkertainen: Tiikeri kermajäätelöä ja säilykepersikoita ja tuoretta mangoa soseutettuna. Päällä on rahka-kermaseos johon sekoitettu tilkka mango-persikkasosetta ja koristeena tietenkin suklaamunia. Idea koristeluun on napattu muuten uusimman kotivinkin kannesta!

Pääsiäisen jäätelökääretorttu

taikina:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

täyte:

1/2 kypsä mango (tai vastaava määrä säilykemangoa)

4 säilykepersikan puolikasta

1 l Pingviini Tiikeri kermajäätelöä

kuorrute:

2 dl vispikermaa

1/2 tlk maitorahkaa

2 tl vaniljasokeria

3 rkl sokeria

1/2 dl mango-persikkasosetta

koristeluun:

yllätysmunien kuoria ja pääsiäsikarkkeja

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi kuivat aineet taikinan joukkoon ja sekoita varoen. Kaada seos uunipellille.

Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia.

Ota jäätelö pakastimesta pehmenemään. Kumoa kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Soseuta tehosekoittimessa 1/2 kypsä mango sekä 4 säilykepersikan puolikasta. Ota mango-persikkaseoksesta 1/2 dl sivuun kuorrutetta varten ja levitä loppuseos jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Pilko pehmennyt jäätelö ohuiksi siivuiksi ja levitä ne tasaisesti tarttupohjan päälle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla ja laita pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. (Älä masennu vaikka osa jäätelöstä saattaa tursuta ulos rullasta! )

 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit, rahka ja mango-persikkaseos. sekoita. Koristele kääretorttu vaahdolla ja pääsiäiskarkeilla. Tarjoile heti tai pistä uudelleen pakastimeen  odottamaan tarjoilua.
 
 
 
 
P.S: Lisää jäätelöreseptejä löytyy Pingviinin sivuilta!
Kommentit (1)
  1. Oih… namm… aivan vesi herahti kielelle katsoessani ja lukiessani tätä Sinun reseptiäsi. Taidanpa tehdä tämän tässä pian, kun taas jostain syystä ikälukuni muuttuu astetta isommaksi :(:(:):) !
    Hei ja SYDÄMELLISET ONNITTELUNI teidän ihanalle perheelle Jussi patsaasta ! Tuukan ja Sinun iloa ja riemua oli tosi hauska katsoa ja siihen yhtyä 100 %:sti ! Olette patsaanne ansainneet (kuin myös koko elokuvaporukka kaikkinensa).

    p.s. nythän se on sitten varmaan kotona kakkukestien paikka??? Minkälaisen luomuksen Olga saakaan aikaa ? Jussin muotoinen – ehkä!? Sitä jään jännityksellä odottaman!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *