Muffinssinälkään

Viimeinen vuosi on mennyt sen verran pullataikinoiden parissa, että nyt kun pullakirja on painossa, halusin tehdä pitkästä aikaa muffinsseja. Mustikkamuffinssit ovat takuuvarma valinta, aina. Tein nämä oikein voilla ja ohje on joku vanha taikinapohja, mistä aina varioin milloin minkälaisia muffinsseja. Eli mitään terveysmuffinsseja, mutta hyviä.

Torstin mielestä muuten nämäkin olivat pullaa, tai siis puvvaa, kuten hän sanoo…

 

Mustikkamuffinssit

12 kpl

 

100 g pehmeää voita

2 dl intiaanisokeria, tavallinenkin käy.

2 munaa

150 g jugurttia

2 tl vaniljasokeria

3,5 dl vaaleita spelttijauhoja tai vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

½ dl maitoa

2 dl mustikoita 

 

Vatkaa pehemä voi ja sokeri kuohkeaksi. 

Vatkaa joukkoon kananmunat ja jugurtti.

sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. 

Lisää lopuksi mustikat ja jaa taikina muffinssivuokiin.

Paista muffinsseja 190°c (165° kiertoilma) n. 25 minuutia. 

 

Kommentit (8)
  1. - kakkara -
    14.1.2015, 03:49

    Kiitos Olga ohjeesta! Luen blogiasi ahkerasti, taitaa mennä jo kolmatta kertaa ” uusintana ”… Kirjotat hauskalla tavalla perheestäsi ja elostanne Marttilassa. Ihailen ahkeruuttasi. Tahtoisin kanssa käyttää noita spelttijauhoja mutta ovat vaan aika hinnakkaita ja tosi pienissä paketeissa… Olen opetellut ruokaohjeidesi myötä käyttämään soijatuotteita vaikka en kasvissyöjä olekkaan. Viime kesänä keräilin myös villiyrttejä luonnosta, pakastin niitä pussukoihin näin talven varalle. Vuohenputkiletut sai meidän perheen hihkumaan riemusta! Kiitos vielä sinulle ja perheellesi! Hyvää talven jatkoa teille kaikille sinne Marttilaan! Rapsutuksia eläimille! <3

  2. Moi Kakkara,
    Ja kiitos! Kiva kuulla että jaksat edelleen pysyä mukana! Minäkin olen pakastanut vuohenputkia, ne ovat kyllä nyt jo syöty, kevättä odotellessa…
    Iloista talvea sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *