Käärmekakku

Meillä juhlitaan tänään Kirppu-tytön 5-vuotissynttäreitä. Uskomatonta miten aika kuluu, vastahan tyttö oli 10kk ja saapui istua napottamaan hiljaisena syöttötuoliinsa. Nyt Neiti on vilkas ja supersosiaalinen tirppana ja on ansainnut valtavan kokoisen käärmekakkunsa!

Kakkujen teko on tällä hetkellä valtava trendi, enkä pärjää mitä mahtavimmille sokerimassalla kuorrutetuille ja koristelluille kakkuluomuksille. Halusin silti tehdä Kirpulle jotain hauskannäköistä vaikken sokerimassaa osaa, jaksa tai haluakaan käyttää. Tässä siis helppotekoinen, kahdesta kääretortusta tehty, hurrrrrja käärmekakku Marttilan tapaan!

Käärmekakku

Kääretorttupohja:
6 kananmunaa
3 dl intiaanisokeria
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
6 dl vispikermaa
1 prk rahkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
4 tl vaniljasokeria
200g Vadelmahilloa
1 pakastepussi vadelmia

Koristeluun:
1 Mango
4 kiiviä
2 pss Amerikan pastilleja (niistä vain punaiset karkit)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekotetut kuivat aineet varovasti sekoittaen.

Paista taikinasta 2 uuninpellillä 2 erillistä kääretorttulevyä. 190°C (kiertoilmauunissa 170°) ja n. 5min. /levy

Peitä kypsät levyt liinalla ja laita sivuun.
Vatkaa kerma, lisää hunaja, vaniljasokeri sekä rahka. Sekoita hyvin.

Sulata pakastemarjat, sekoita ne hilloon.
Levitä hilloseos kääretorttulevyjen päälle. Lisää levyjen päälle n. 2/3 kermavaahdosta, säästä loput kuorrutukseen.
Rullaa levyt kääretortuiksi ja asettele ne pitkän laudan päälle. Kuorruta kermalla ja koristele.

Kommentit (17)
  1. Anne/Hiekkakakku
    14.4.2013, 10:06

    Voi hurja miten SYMPPIS ja SULOINEN käärme! “Kakkuilijana” (tosin nykyään vähän harvemmin niitä teen) voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että tämä on mahtava!

  2. Onpahan huippu hyvä idea mangon käyttö käärmeen pääksi. Ja “raidoitus” juuri sopivan värinen! Söisin jos voisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *