Äiti tehdäänkö rahkaa?

Olemme viime aikoina tehneet usein marjarahkaa ja nyt lapset muistuttavat minua tästä herkusta koko ajan. Tänään tehtiin Helgan kanssa välipalaksi mustikkarahkaa. Pihtaan syksyn marjoja pakastimessa aina alkutalven ja näin keväällä havahdun vasta oikeasti käyttämään niitä. En ole aikaisemmin juurikaan pitänyt herukoista tehdystä rahkasta, koska sekä musta- että punaherukoiden kuori muuttuu pakasteessa kovaksi ja vähän sitkeäksi. Nyt olen tajunnut soseuttaa sulaneet marjat blenderissä ennen rahkaan sekoittamista ja voi kun on ollut hyvää ja maistuu koko perheelle.

Lopuksi vielä ohje:

2 dl luomukermaa vaahtona
2 tlk rahkaa
3 dl pakastemarjoja
1tl vaniljasokeria
¾ – 1dl intiaanisokeria
 

Kommentit (3)
  1. …Ja äkkiä hakemaan kaupasta rahkaa!

  2. Hyvä kun muistutit! Pakastin on vielä puolillaan marjoja ja kohta tulee uudet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *