Blogit
Olgan kotona

6. ruokapäivä

Tänään päätin tehdä vähän huolellisemmin ruokaa, kaksi edellistä päivää kun on mennyt hätäisesti kokaten. Tein punajuuri-soijapihvejä ja sienikastiketta, niiden kanssa perunoita. (alkaa olla kiire syödä kaikki perunat pellosta, en nimittäin ajatellut edes yrittää säilöä niitä kellarissa.)

Söimme lasten kanssa päivällä eilistä pastaa. Keitin kuitenkin jo päivällä punajuuret ja tein niistä pihvitaikinan jääkaappiin valmiiksi. Illalla keitin perunat, tein kuivatuista suppilovahveroista kastikkeen ja hain kasvimaalta salaatteja, mitkä syötiin jääkaapissa odottaneen puolikkaan vesimelonin kanssa.

Soija-punajuuripihvit

4 dl tummaa soijarouhetta

6 keskikokoista, keitettyä punajuurta

1 pieni sipuli

2 kananmunaa

oreganoa

mustapippuria

ripaus cayennepippuria (varovasti, on tulista)

sinappia

hunajaa

½ pkt tuorejuustoa (Philadelphia)

3 dl täysjyväspelttijauhoja

Kaada soijarouheen päälle lämmintä vettä niin että rouhe juuri ja juuri peittyy. Anna turvota muutama minuutti. Raasta punajuuret ja hienonna sipuli. Sekoita soijarouheeseen punajuuret ja sipuli. Lisää seokseen kananmunat ja kaikki muutkin aineet. Nostele taikinasta kahdella ruokalusikalla pellille pullukoita pihvejä ja paista niitä 190°c (kiertoilma) tai 200°c (tavallinen) uunissa  n. 20 minuuttia.

Kommentit (7)

  1. Tanja

    Lienee ihan ok käyttää myös säilykepunajuuria? Kaikkea muuta löytyy komerosta jo valmiiksi, mutta ei tuoreita punajuuria.
    Kuinka kauan tuoreita punajuuria kannattaa keittää?

  2. Olga

    Kyllä säilykepunajuuretkin käyvät! Punajuurien keittoaika riippuu niiden iästä ja koosta, aivan kuten perunoillakin. Nyt riittää uusilla 10 min talvella tarvitsee ainakin 20min. 🙂

  3. Nimetön

    Olga, kiitos soijapihvi ohjeesta! Tein äsken ja hyviä on;)

  4. Marra

    Oi,oi kun tuli nälkä kun näin kuvan soija-punajuuripihveistä,perunoista,sienikastikkeesta ja salaatista. Voi vain kuvitella,miten hyvää,maukasta ja terveellistä tuo sinun annoksesi on.
    Keitetty punajuuri maistuu oikein hyvältä viipaloituna ruisleivän päällä…..

    Joko olet Olga mustikat poiminut ? Tulin itse juuri mustikkametsästä ja voi mahdoton,mikä määrä isoja,laadukkaita ja tosi hyvänmakuisia mustikoita. Mustikka on lempimarjani ja onneksi niitä on tässä mökin ympäristössä niin paljon, kuin vain jaksaa poimia.. Mutta vähän päivässään ja paljon viikossaan. Ukkonen ja salamointi ajoi pois metsän kätköistä…

  5. lene

    Hei toihan on tosi hyvä ohje, soija-punajuuri-pihvit. Itse tykkäisin käyttää punajuurta enemmänkin, mutta jotenkin siitä on ollut vaikea keksiä, että mitä tekis, sen rosollin lisäksi. Ja samalla tuli tuolle soijarouheellekkin uusi käyttötapa, jota en ole kokeillut.
    Kiitos paljon, tämä oli tosi hyvä juttu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *